Δημοτικό Θέατρο

Ενα σύγχρονο Δημοτικό Θέατρο και συνεδριακό κέντρο, εξοπλισμένο με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, διαθέτει η πόλη της Μυτιλήνης.

Το θέατρο είναι 450 θέσεων. Τα καθίσματα βρίσκονται σε αμφιθεατρική θέση. Μέρος της πλατείας έχει ανυψωθεί στο επίπεδο του παλιού εξώστη του θεάτρου. Στην αίθουσα υπάρχουν επίσης σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα καθώς και μεταφραστικές καμπίνες προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί και ως συνεδριακό κέντρο.

Η σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης είναι κυκλική περιστρεφόμενη σκηνή Ιταλικής κατασκευής την οποία εγκατέστησε ειδικό συνεργείο από την Ιταλία. Στον πίσω χώρο της σκηνής υπάρχουν άνετα καμαρίνια, ενώ μπαίνοντας στην είσοδο του θεάτρου λειτουργεί καφετέρια. Το φουαγιέ, στον επάνω χώρο του θεάτρου, φιλοξενεί εκθέσεις.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την πόλη, το οποίο στεγάζει τις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης και προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό της Μυτιλήνης να απολαμβάνει μεγάλες εκδηλώσεις, που στερήθηκε λόγω έλλειψης κλειστού χώρου τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα δίνει την απαραίτητη ώθηση στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι τοπικοί φορείς για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.

Γενικές Πληροφορίες

Π. Κουντουριώτου 3
81100 Μυτιλήνη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22510 37393

Νέα – Ενημερώσεις

Το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης απέκτησε άδεια λειτουργίας μετά από 20 χρόνια

Θα θέλαμε να ανακοινώσουμε στους πολίτες και τους κατοίκους της Λέσβου…

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης για τα Χριστούγεννα

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού,…

Χριστουγεννιάτικη Αγορά

Ο Δήμος Μυτιλήνης και η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού, καλεί όλους τους…
,

Επισκέψεις σχολείων στο Δημοτικό Θέατρο για τη Συλλογή Κουντουριώτη

Έντονο είναι το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τα σχολεία της Λέσβου…