Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου (Πο.Συ.Λε.) ιδρύθηκε το 2015 σαν φυσικό επακόλουθο της μεγάλης αύξησης που είχε η ποδηλασία στη Λέσβο σε κάθε τομέα. Λόγω της ανάγκης επίσημης εκπροσώπησης των μελών της ποδηλατικής κοινότητας, αποφασίστηκε η ίδρυση του Πο.Συ.Λε.

Ο Πο.Συ.Λε. δεν είναι επιχείρηση αλλά συλλογικότητα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπου τα μέλη του αμισθί και με ανιδιοτέλεια αφιερώνουν τον ελεύθερό τους χρόνο, προκειμένου να προωθηθεί η ανάπτυξη της ποδηλασίας κάθε είδους, αστική, βουνού, αθλητική, τουριστική κλπ. Ο Πο.Συ.Λε. διεκδικεί υποδομές και προτείνει, προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν προωθώντας λύσεις προκειμένου να διευκολύνεται και να γίνεται ασφαλέστερη η ζωή του ποδηλάτη. Είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε αυτούς που συμπορεύονται ή πρωτοπορούν και μπορεί να είναι φορείς ή επιχειρήσεις με στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη της ποδηλασίας μέσα από διοργανώσεις, γεγονότα, και δρώμενα.

Η δράση του είναι πλούσια από τη δημιουργία του και έως σήμερα, έχοντας διοργανώσει, υποστηρίξει, και συμμετέχει σε πάρα πολλές εκδηλώσεις. Έχει επαφή με την πολιτεία για την αναβάθμιση, τη δημιουργία ποδηλατικών υποδομών και στόχος του είναι η ανάπτυξη του ποδηλάτου στη Λέσβο σε όλες του τις μορφές.

Κάθε χρόνο οι στόχοι του Πο.Συ.Λε. είναι:

 1. Συνεχής ενημέρωση από τους δύο δήμους του νησιού, αλλά και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την πορεία των προστάσεων για την αστική ανάπλαση του νησιού που αφορούν το Ποδήλατο, και την υλοποίησή τους.
 2. Την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων κινήσεων για τη συμμετοχή του Αθλητικού Σωματείου σε όσους περισσότερους αγώνες εκτός νησιού γίνεται.
 3. Την πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων, αγώνων, θεματικών πορειών, αγώνων και βολτών.
 4. Την υποστήριξη πρωτοβουλιών, τόσο ιδιωτικών όσο και Δημοσίων φορέων για την πραγματοποίηση αγώνων τοπικής και Πανελλήνιας αλλά και διεθνούς ακτινοβολίας.
 5. Την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την ποδηλασία.
 6. Τη δημιουργία ποδηλατικών events.
 7. Τη συμμετοχή όπου κληθούμε από τους φορείς.

Έως σήμερα ο Πο.Συ.Λε. έχει ήδη καταφέρει να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους που είχε θέσει από την αρχή και αυτό αν μη τι άλλο δείχνει τη σοβαρότητα, αλλά και τη μεγάλη θέληση για προσφορά στην Ποδηλασία και στον τόπο μας.

Γενικές Πληροφορίες

Επίσημη Ιστοσελίδα: lesvosmtb.gr

Email: lesvoscyclingclub@gmail.com

Facebook:

 1. Lesvos MTB
 2. Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου
 3. Lesvos MTB Group
 4. Lesvos-Randonneurs