Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο Παμφίλων έχει δύο ορόφους. Στο ισόγειο εκατέρωθεν του διαδρόμου υπάρχουν δύο μεγάλα δωμάτια, το καθιστικό και το εργαστήρικαι δύο πολύ μικρότερα πίσω, το δωμάτιο του αργαλειού και το δωμάτιο στο οποίο εκτίθενται αγροτικά εργαλεία και αντικείμενα καθημερινής χρήσης του νοικοκυριού.
σκάλα
σκάλα
Μια γυριστή σκάλα οδηγεί στο δεύτερο όροφο. Στους τοίχους της σκάλας υπάρχουν φωτογραφίες και στο πλατύσκαλο δυο μικρές ανθοστήλες.




Στο δεύτερο όροφο του παραδοσιακού σπιτιού, όπως στις παλιές διώροφες κατοικίες της μέσης οικογένειας, υπάρχει το σαλόνι η τραπεζαρία και η κρεβατοκάμαρα.
Όλα τα εκθέματα στο εργαστήρι, στο καθιστικό αλλά και στα δωμάτια του δευτέρου ορόφου είναι χειροποίητα, ’’της κρεβατής και της βελόνας’’. Τα τραπεζομάντηλα , τα καλύματα και τα μαξιλάρια των καναπέδων , οι κουρτίνες, τα χαλιά «φαμένα» στον αργαλειό , τα εργόχειρα κεντημένα με μουλινέ , οι δαντέλες πλεγμένες με κοπανάκι , με βελόνες ή με βελονάκι.
Τα χρώματα της κλωστής είναι φυσικά, φτιαγμένα από τις ίδιες τις γυναίκες με φύλλα και φλούδες από ρόδια, βάγια, καρυδιά και άλλα. Το βάψιμο γινόταν σε καζάνια.