1

Πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του αναπτυξιακού οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του αναπτυξιακού οργανισμού «ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε.» του Δήμου Μυτιλήνης, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα και η σύνθεσή του έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Παναγιώτης Χριστόφας (Δήμαρχος Μυτιλήνης)

Αντιπρόεδρος: Νίκος Καρασάββας (Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης)

Διευθύνων Σύμβουλος: Γιώργος Αυγουστίδης (Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά)

Μέλη: Δημήτρης Καβρουδάκης (Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου), Κώστας Τοπουζέλης (Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου), Στρατής Αλμπάνης (Επιχειρηματίας) και Βαγγέλης Μυρσινιάς (Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου).

Αναπληρωματικά μέλη: Ιγνάτης Μαλαματίνας και Πάρης Ταρατόρης

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας τόνισε πως ο οργανισμός μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο του Δήμου Μυτιλήνης, διαλειτουργώντας με τις υπηρεσίες του, και επεσήμανε πως η επιλογή του να αναλάβει τη θέση του Προέδρου του ΔΣ του οργανισμού βρίσκεται ακριβώς σε αυτή τη κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως και ο κ. Μυρσινιάς, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η «ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΕ» στην ανάπτυξη του τόπου, προς αναγνώριση του οποίου, η επιλογή του Επιμελητηρίου Λέσβου ήταν αφενός να αποδεχθεί την πρόσκληση του Δημάρχου να εκπροσωπηθεί στο ΔΣ του οργανισμού, αφετέρου η εκπροσώπηση αυτή να γίνει από τον ίδιο τον Πρόεδρο.

Αντίστοιχες ήταν οι τοποθετήσεις και των υπολοίπων μελών του ΔΣ, που συμφώνησαν στις σημαντικές προοπτικές, που έχει ο αναπτυξιακός οργανισμός και στην ανάγκη ύπαρξης ενός σαφούς στρατηγικού οράματος και συγκεκριμένων μετρήσιμων στόχων για την υλοποίησή του.