1

Επίσκεψη Δημάρχου στο Δημαρχείο Γέρας και έλεγχος του έργου ασφαλτόστρωσης του δρόμου Αγ. Γρηγόριος-διακλάδωση προς Τάρτι

Τη Δευτέρα 13/11/2023, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Γέρας, όπου προήδρευσε σύσκεψης για τα εκκρεμή ζητήματα της ΔΕ Γέρας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Γέρας Παράσχος Μανούσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατής Τζιμής.

Στη σύσκεψη αυτή ο κ. Στρατής Τζιμής αναφέρθηκε στην πορεία των παρακάτω έργων, στα περισσότερα των οποίων εκτός της Τεχνικής Υπηρεσίας επέβλεπε και ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Παράσχος Μανούσος:

1) Ολοκληρώνεται εντός της εβδομάδας η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στο νεότευκτο Κλειστό – Φουσκωτό Γήπεδο Μπάσκετ, στο Σκόπελο.

2) Ολοκληρώθηκαν οι χωματουργικές εργασίες και γίνονται τεχνικά έργα και τσιμεντόστρωση στο δρόμο Τάρτι- Φαρά (Α’ τμήμα) του όλου έργου: «Τσιμεντόστρωση 4.000μ) – Ασφαλτόστρωση (2.400μ.) του δρόμου Φαρά-Τάρτι-Τσάφι-Λιγονάρι-Τσίλια», Π/Υ 1.385.0000 €.

3) Διαβεβαίωσε, επίσης, ο κ. Τζιμής ότι οι εργασίες της αντικατάστασης της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου (700 τετρ. μέτρων) θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν, για ευνόητους λόγους που έχουν σχέση με τη λειτουργία του σχολείου, κατά τους θερινούς μήνες. Το έργο έχει συμβασιοποιηθεί πριν από 3 μήνες.

4) Ολοκληρώθηκε η μελέτη ανακατασκευής εκ θεμελίων του Σαπωνοποιείου Περάματος, Π/Υ 358.329 €, και βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης, για να ενταχθεί το όλο έργο από τη νέα Δημοτική Αρχή στο νέο ΕΣΠΑ.

5) Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Μεσαγρό και το Πέραμα, ενώ άρχισε η διαδικασία υλοποίησης από εξωτερικούς μελετητές της ολοκληρωμένης μελέτης αντιπλημμυρικών έργων στο Πέραμα και την Ευρειακή.

6) Λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα οι νεοκατασκευασθείσες Παιδικές Χαρές στον Παπάδο, το Πέραμα και τον Παλαιόκηπο.

7) Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του γηπέδου Μπάσκετ εντός του αύλειου χώρου Γυμνασίου- Λυκείου Παπάδου.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος μαζί με τους συνεργάτες του επισκέφθηκαν και διαπίστωσαν «ιδίοις όμμασι» το ολοκληρωμένο έργο της Ασφαλτόστρωσης του δρόμου των 1630 μέτρων από τον Αγ. Γρηγόριο έως τη διακλάδωση προς Τάρτι, Π/Υ: 307.500 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος, στο αμέσως επόμενο διάστημα, να προχωρήσει στην τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και να προβεί σε διαγραμμίσεις.

Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής δήλωσε για αυτό το έργο ότι «ευθύς εξαρχής ως Δημοτική Αρχή Κύτελη επανασυντάξαμε τη μελέτη του, η οποία παρουσίαζε λάθη, και ζητήσαμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αρκετά μεγαλύτερο ποσό για την υλοποίησή του από το πρόγραμμα, στο οποίο είχε ενταχθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Γαληνού».