1

Παράταση αντιπυρικής περιόδου στις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης

Παρατάθηκε το χρονικό όριο απαγόρευσης οποιαδήποτε χρήσης πυρός για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης έως και τις 15-11-2023 (ΦΕΚ 6193/Β/2023), στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2021 Πυροσβεστικής διάταξης (ΦΕΚ 1923/Β/2021).

Παρακαλούμε τους πολίτες του Δήμου Μυτιλήνης, αφενός να ενημερώνονται τακτικά για τις μετεωρολογικές συνθήκες της περιοχής τους και αφετέρου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία που δύναται να οδηγήσει στην εκδήλωση πυρκαγιάς. Ζητείται επιπρόσθετα να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους. 

Υπενθυμίζουμε το νομικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο, σε περίπτωση μη τήρησης των προαναφερόμενων, επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με την υπ’ αρ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας» (ΦΕΚ 2233/Β.2020).

Για περισσότερες πληροφορίες και μέτρα αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της  Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, την ιστοσελίδα του Δήμου Μυτιλήνης – ενότητα Πολιτική Προστασία, Δασικές Πυρκαγιές – καθώς και να επικοινωνήσουν με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μυτιλήνης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2251 3 50 540

Email: ppdmyt@gmail.com

Αναπληρωτής Προϊστάμενος: Γ. Αλεξίου