1

Η συμβολή του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας στο περιστατικό της εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αστικό λεωφορείο

Το βράδυ της Δευτέρας, 04.09.2023, στις 21:48 μ.μ. εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε λεωφορείο που κινούνταν στην περιοχή του Γαϊδαρανήφορου, εκτελώντας το δρομολόγιο από Λουτρά προς Μυτιλήνη, η οποία επεκτάθηκε σε παραπλήσιες χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Μόλις το όχημα παρουσίασε δυσλειτουργία ο οδηγός το ακινητοποίησε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Από την υψηλή θερμοκρασία του συμβάντος, σταμάτησε να λειτουργεί το σύστημα φρένων-χειρόφρενου του οχήματος με αποτέλεσμα το λεωφορείο να κυλήσει ενώ διακόπηκε η πορεία του από μια κολώνα της ΔΕΔΔΗΕ. Από το περιστατικό δεν υπήρχαν τραυματίες. Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης.

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης παραβρέθηκε στο σημείο του περιστατικού υποστηρίζοντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ διατέθηκε άμεσα ειδικό γερανοφόρο όχημα το οποίο απομάκρυνε το καμένο λεωφορείο από την περιοχή του συμβάντος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γεγονός, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2251 3 50 540

Αναπληρωτής Προϊστάμενος: Γ. Αλεξίου

Συνέντευξη για το περιστατικό, μπορείτε να βρείτε εδώ.