1

Ημερήσιοι Χάρτες Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν. 4964/2022 (ΦΕΚ 150/Α΄/2022) η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ορίζεται ως αρμόδια αρχή έκδοσης Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, εκάστου έτους.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας συστήνεται, κατ’ έτος, Ομάδα Έκδοσης Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, η οποία απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες, δασολόγους και μετεωρολόγους. Με την ίδια απόφαση ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα συγκρότησης της Ομάδας κατ’ έτος, του ορισμού των μελών της, του έργου και των αρμοδιοτήτων της. Θέματα που αφορούν στις κατηγορίες κινδύνου, τις διαδικασίες έκδοσης και αποστολής του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς στους εμπλεκόμενους φορείς, την ενημέρωση των πολίτων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, ρυθμίζονται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται στο αρμόδιο Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης και στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2251 3 50 540

Αναπληρωτής Προϊστάμενος: Γ. Αλεξίου

Αρχεία Χαρτών Υψηλής και Πολύ Υψηλής Κατηγορίας Κινδύνου για τον Ν. Λέσβου