1

Απάντηση του Προέδρου ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού, Π. Πιττού, στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού

 Ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης, ενημερώνω τους συνδημότες μας ότι την αποκλειστική ευθύνη για τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας του γηπέδου (ανθρώπων και εξοπλισμού) του Δημοτικού Σταδίου, κατά τη διεξαγωγή της συναυλίας του Κωνσταντίνου Αργυρού, που θα γίνει απόψε στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, την έχει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Τσακύρης Παναγιώτης, στον οποίον το παραχωρήσαμε μετά από αίτημά του στο Δ.Σ. του Νομικού μας Προσώπου (Αριθ. Πρωτ. 798/4/5/2023/ΝΠΔΑ), στις 4-5-2023.

Ως εκ τούτου, είναι αναληθές αυτό που επικαλείται ο κ. Τσακύρης Παναγιώτης στην απάντησή του προς τον κ. Δήμαρχό μας, ότι δηλαδή υπεύθυνος είμαι εγώ ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Πολιτισμού για τα παραπάνω μέτρα ασφαλείας και προστασίας. Δηλώνουμε, ακόμη ότι ο κ. Τσακύρης Παναγιώτης ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού αποκλειστικά μόνος του συνήψε συμφωνητικό, το οποίο ποτέ δεν κοινοποιήθηκε στο Νομικό μας Πρόσωπο ούτε εστάλη σε άλλον της Δημοτικής Αρχής (Δήμαρχο και Γενικό Γραμματέα).

Είναι, λοιπόν, ψευδές και ανήθικο να έρχεται, σήμερα, λίγες ώρες πριν από την συναυλία, να αποποιείται των ευθυνών του, τις οποίες εκείνος έχει αποκλειστικά για τα παραπάνω.