1

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στην κα Χιωτέλλη για τις παιδικές κατασκηνώσεις Νεάπολης

Αισθανόμαστε χαρά που η κα Χιωτέλλη για πρώτη φορά ενδιαφέρθηκε μετά από χρόνια, για την τύχη των εγκαταστάσεων, που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν με «το έτσι θέλω» από ΜΚΟ για την φιλοξενία μεταναστών, στερώντας τις κατασκηνώσεις του χώρου αυτού από τα παιδιά των Μυτιληνιών. Δημοτική περιουσία που μετά από αγώνες της Δημοτικής Αρχής, επέστρεψε στην κοινωνία της Μυτιλήνης, κατεστραμμένη και λεηλατημένη και σήμερα είναι σε εξέλιξη έργα για την εκτεταμένη επισκευή της.

Φυσικά η κα Χιωτέλλη και η παράταξη της, δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την κατάντια των δημοτικών εγκαταστάσεων όταν αυτές είχαν καταληφθεί από τις ΜΚΟ και τους μετανάστες, ούτε αφουγκράστηκαν την αγωνία και τα προβλήματα των κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής που ζητούσαν επιτακτικά το κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ και την απόδοσή του στην τοπική κοινωνία. Η θέση της ήταν ξεκάθαρη υπέρ της ΜΚΟ με επιθέσεις κατά όσων ήθελαν να αλλάξουν την τότε κατάσταση προς το καλύτερο. Εύλογα λοιπόν μας δημιουργείται η απορία για το ξαφνικό ενδιαφέρον της, μετά από τόσα χρόνια απάθειας και αδιαφορίας.

Μας προξενεί βεβαίως έκπληξη, το όψιμο ενδιαφέρον της, όταν μέχρι σήμερα δεν μπήκε στον κόπο να επισκεφθεί τους χώρους όπου οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς για να μπορέσουν να δοθούν προς χρήση το συντομότερο δυνατό. Εκ του ασφαλούς και εκ του μακρόθεν, κρίνει, κατακρίνει και κόπτεται ξαφνικά για ένα έργο που αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Αν το θελήσει είναι ευπρόσδεκτη στο χώρο, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την ραγδαία αλλαγή και μεταμόρφωση των εγκαταστάσεων μετά το καταστροφικό πέρασμα της «Αλληλεγγύης Λέσβου» και τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διέμεναν επί χρόνια ευάλωτες ομάδες προσφύγων.

Ας μην ανησυχεί λοιπόν η κα Χιωτέλλη επικαλούμενη κατά την προσφιλή της τακτική νόμους, διατάξεις και υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να προσδώσει κύρος στα λεγόμενα της, μηδενίζοντας με τον τρόπο αυτόν την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται.

«Εχουν γνώση οι φύλακες». Η Δημοτική Αρχή και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι που ασχολούμαστε με το «ΠΙΚΠΑ» θα κάνουμε ότι απαιτείται, ώστε να παραδοθεί το έργο λειτουργικό στους δημότες της Μυτιλήνης και στα παιδιά μας, που στερήθηκαν τις Κατασκηνώσεις τόσα χρόνια εξαιτίας των «αλληλέγγυων» ομάδων και των υποστηρικτών τους.