1

Ολοκληρώνεται η λιθόστρωση στις οδούς Αριστοφάνους, Λαύρας και Σοφοκλέους

Το λιθόστρωτο των οδών Αριστοφάνους, Λαύρας και Σοφοκλέους, το οποίο επί πάρα πολλά χρόνια παρουσίαζε όχι μόνο άσχημη εικόνα, αλλά και μεγάλα προβλήματα βατότητας, σήμερα ανακατασκευάζεται. Το έργο αυτό των 1200 τετραγωνικών μέτρων έρχεται να ικανοποιήσει το διαχρονικό αίτημα των δημοτών, οι οποίοι κυριολεκτικά ταλαιπωρούνταν, σ’ αυτή την ιστορική περιοχή του 1ου Παιδικού Σταθμού Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου γίνεται η καθαίρεση της υφιστάμενης διαλυμένης λιθόστρωσης, η κατασκευή υπόβασης από μπετόν, η υπογειοποίηση των οπτικών ινών του δικτύου του ΟΤΕ και η εκ νέου λιθόστρωση. Όλες οι εργασίες προβλέπονται να ολοκληρωθούν περίπου σε τρεις εβδομάδες.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Στρατής Τζιμής, στη σημερινή του επίσκεψη-εποπτεία, συνοδευόμενος από τον Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, και την επιβλέπουσα Μηχανικό, Κασσάνδρα Τσουπή: «Το έργο αυτό σχεδιάστηκε με γνώμονα την προσβασιμότητα των δημοτών στα σπίτια τους και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Μάλιστα, πολύ σύντομα, η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει και στην πλακόστρωση-λιθόστρωση και άλλων οδών. Σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης των περισσότερων δημοτικών μας υποδομών (δρόμων, κτηρίων, γηπέδων, χώρων αναψυχής, φωτισμού), δηλαδή των έργων που υλοποιούνται από τη Δημοτική Αρχή Κύτελη, θέλουμε τους δημότες συνεργάτες και συμμάχους μας».