1

Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μυτιλήνης: «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στις 19 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης θα παρουσιάσει την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης – στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης – το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Αμερικάνος».

Πρόκειται για ένα συγκινητικό χριστουγεννιάτικο διήγημά του γραμμένο στη λαμπερή και εξόχως περιγραφική γλώσσα, που ναι μεν είναι η καθαρεύουσα, αλλά είναι μια απαστράπτουσα και ζωντανή γλώσσα. Η άφθαστη διηγηματική ωραιότητα του Παπαδιαμάντη μας συγκινεί βαθύτατα και μας μεταφέρει το κλίμα άλλων εποχών με αμεσότητα, σεμνότητα, χιούμορ και αγάπη για κάθε άνθρωπο.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Στρατή Βλαστάρη, την σκηνογραφία έχει κάνει ο Βαγγέλης Λουίζος, τα κοστούμια είναι της Μαρίας Σουπιάδου, οι φωτισμοί των Κώστα Καρατζά και Θέμι Χατζηλάμπρου , η επιλογή της μουσικής του Στρατή Βλαστάρη, ο χειρισμός της μουσικής από την Αγγελική Τουραμάνη, το φροντιστήριο από τις Ανδρομάχη Βουγιούκα, Φιλιώ Εγγλέζου και Μαρία Σουπιάδου, η επιμέλεια της αφίσας και του προγράμματος της Μυρσίνης Κουτσκουδή και οι φωτογραφίες της Δέσποινας Δερεδίνη.

Παρουσιάζονται ως αφηγητές οι:

Πρώτος: Θέμις Χατζηλάμπρου (και πελάτης καφενείου),
Δεύτερος: Φιλιώ Εγγλέζου (και Νύφη),
Τρίτος: Σταύρος Σίμου (και πελάτης καφενείου) και
Τέταρτος: π. Αθηνόδωρος Κατσαμάτσας

Στους λοιπούς ρόλους εμφανίζονται οι:

Ξένος: Σταμάτης Κατσαμπής,
Μπαρμπ’ Αναγνώστης: Φώτης Ξενέλλης,
Μπάρμπα Τριαντάφυλλος & Κλητήρας: Βαγγέλης Λουίζος,
Βαγγέλης Παχούμης: Γιώργος Πατές,
Μάνα : Βίκυ Μαρμαρινού

Επίσης παίζουν τα παιδιά:

Θανάσ’ς: Γιώργος Κατσαμπής,
Γληόρ΄ς: Αναστάσιος Φραντζέσκος και
Μαριέλ’: Άρτεμις Φραντζέσκου.

Θερμές ευχαριστίες στον Αργύρη Χατζημαλλή, στην Κλαίρη Φραγκουλάκη και στο κατάστημα νυφικών ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ για την χορήγηση κοστουμιών και για την βοήθεια τους. Επίσης θερμές ευχαριστίες στο Αναγνωστήριο «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Αγιάσου και στη Χορωδία Μυτιλήνης για την χορήγηση σκηνικού υλικού.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό με προσκλήσεις.