1

Μιχαλέλειος Οίκος Ευγηρίας Πλωμαρίου: Ευρεία σύσκεψη και ομόφωνη απόφαση για άμεση επίλυση του προβλήματος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (14/11/2022) σύσκεψη στο Παλαιό Δημαρχείο, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, με την συμμετοχή στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και υπηρεσιακών στελεχών, με θέμα τις περαιτέρω ενέργειες του Δήμου Μυτιλήνης για τον «Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας Πλωμαρίου».

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, για στήριξη του Ιδρύματος από το Δήμο και λαμβάνοντας υπόψη όσα τελευταία είδαν το φως της δημοσιότητας με τις δηλώσεις του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Πλωμαρίου, Γιάννη Ξανθούλη και άλλων τοπικών παραγόντων, στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε για άλλη μια φορά ομοφώνως απ’ όλους τους παρευρισκόμενους ότι η πολιτική βούληση, τόσο του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, όσο και των παρατάξεων, είναι να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά τύπου προβλήματα που αφορούν τη σύννομη δυνατή χρηματοδότηση από μέρους του Δήμου Μυτιλήνης του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας, ούτως ώστε άμεσα να καλυφθούν τα υπάρχοντα χρέη, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος με την αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων έναντι εργαζόμενων και προμηθευτών και προς όφελος και των τροφίμων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να γίνει προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μυτιλήνης και του Μιχαλέλειου σε συνέχεια και ειλημμένης πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για οικονομική στήριξη του Ιδρύματος. Σε κάθε περίπτωση όμως, απαραίτητη προϋπόθεση για να υλοποιηθεί η παραπάνω απόφαση είναι να υπάρξει διοίκηση στο Ίδρυμα που να αναλάβει τα καθήκοντά του, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΝΠΙΔ του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας είναι ο εκάστοτε πρόεδρος του Τ.Σ. Πλωμαρίου και μέλη της Διοίκησης τα μέλη του Τ.Σ.

Καλούμε, λοιπόν, τον πρόεδρο του ΤΣ Πλωμαρίου και τα μέλη του να αναλάβουν τη διοίκηση του Ιδρύματος, προκείμενου να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση με τις υπογραφές και των δύο μερών. Κατόπιν τούτων είναι καταδικαστέα η όποια εργαλειοποίηση του εν λόγω θέματος απ ‘ όπου και αν προέρχεται, όταν το ζητούμενο είναι η συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και προσώπων, προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.