1

Δημοπρατείται η διαμόρφωση της Πλατείας Ιππείου και η κατασκευή Παιδικής Χαράς

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, σήμερα 5-9-2022, υπέγραψε τη διακήρυξη για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του θεματικού έργου, εκτιμώμενης αξίας 565.000 €. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 26-09-2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 29-09-2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00.

Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε οκτώ (8) μήνες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Αντικείμενο του έργου είναι η διαμόρφωση της Πλατείας, εμβαδού 2.750 τ.μ., έτσι ώστε να λειτουργεί και ως Πλατεία αλλά και ως Πάρκο με Παιδική Χαρά. Στο συγκεκριμένο χώρο, θα διατηρηθούν σχεδόν όλα τα δέντρα και θα φυτευτούν νέα. Θα υπάρχουν δύο άξονες προσβάσεων, οι οποίες θα επιστρωθούν με πλάκες. Μάλιστα, η τοξωτή πρόσβαση θα φωτίζεται ιδιαίτερα, ώστε να τονίζεται η συγκεκριμένη πορεία. Στο μέσον περίπου της δεύτερης πρόσβασης, διαμορφώνεται ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων κυκλικού σχήματος διαμέτρου 10.00 μ. με τρεις κερκίδες και μια κατασκευή κεκλιμένου επιπέδου, στο οποίο θα τρέχει νερό. Στο κέντρο αυτού του κυκλικού χώρου διαμορφώνεται μια σκακιέρα από λευκό και μαύρο μάρμαρο (βλέπε φωτογραφία).

Το Ηρώον Πεσόντων, επανατοποθετείται στην ίδια θέση με τη σημερινή. Στο χώρο μεταξύ των δυο προσβάσεων, προς τη βόρεια πλευρά, διαμορφώνεται η Παιδική Χαρά 210 τ.μ., η οποία θα επιστρωθεί με ελαστικό δάπεδο ασφαλείας. Θα τοποθετηθούν παιχνίδια-όργανα, όπως εικονίζονται στο συνημμένο σχέδιο, ενώ θα υπάρχουν προς την πλευρά των οικοδομημάτων δύο ξύλινες πέργκολες.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, επεσήμανε ότι «ως Δημοτική Αρχή αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ολοκληρώνουμε τη διαδικασία για την εκτέλεση ενός σημαντικού έργου, το οποίο ήταν αίτημα δεκαετιών. Ταυτόχρονα, προχωρούμε, μετά από τις προτάσεις του Προέδρου της κοινότητας, Προκόπη Καρτάλη και μέσω της Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Μιχάλη Φραντζέσκου, στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση της οδοστρωσίας και της τσιμεντόστρωσης των αγροτικών οδών: 1) Κεραμειών-Ιππείου, συνολικού μήκους 1.543 μ και 2) Συκούντας-Ιππείου, συνολικού μήκους 968 μ. Ακόμη, η Αυτεπιστασία, τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας, πραγματοποίησε μια σειρά εργασιών και, κυρίως, ελαιοχρωματισμούς στο οστεοφυλάκιο του Κοιμητηρίου και στα κουφώματα και τους τοίχους του Πολύκεντρου του χωριού».