1

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού ενημερώνει τους πολίτες και τους επισκέπτες της Λέσβου πως, καθώς κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Μυτιλήνης οργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

– Στις 29 Αυγούστου μεγάλη συναυλία με τους αδερφούς Τσαχουρίδη, με τίτλο «Μνήμη μας: Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Τραπεζούντα», στο Κάστρο Μυτιλήνης και ώρα 9 μ.μ. με τιμή εισιτηρίου μόνο 7 ευρώ.

– Στις 5-7 Σεπτεμβρίου διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο, σε συνεργασία με την Εταιρεία Λεσβιακών Μελετών, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Έναρξη Συνεδρίου: Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μ.μ.

– Στις 7 Σεπτεμβρίου αντάμωμα όλων των χορευτικών Συλλόγων Μυτιλήνης στην Επάνω Σκάλα, στο μνημείο της Μικρασιάτισσας Μάνας και ώρα 8 μ.μ.

– Στις 18 Σεπτεμβρίου το πρωί στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, θα δοθούν τα βραβεία του μαθητικού διαγωνισμού «Η Μικρασιατική καταστροφή και η Λέσβος (1922-2022): 100 χρόνια διωγμένοι απ’ τις όμορφες και αλησμόνητες πατρίδες», ο οποίος πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Αιολικών Μελετών υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης.