1

Η παιδική παράσταση «Ο Λαγός και η Χελώνα» την Τετάρτη 18 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης φιλοξενεί την Τετάρτη 18 Μαΐου την παιδική παράσταση «Ο Λαγός και η Χελώνα» – Αισώπου Μύθοι από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου (διπλή παράσταση στις 18:00 και στις 19:30).

Μπορεί να είναι σύγχρονο ένα παραμύθι που γράφτηκε χιλιάδες χρόνια πριν; Ναι, αν μιλάμε για τον Αίσωπο, ο οποίος παραμένει διαχρονικός και ψυχαγωγικός στο πέρασμα των αιώνων. Τα παραμύθια του παραμένουν τα πλέον δημοφιλή, αντέχουν στον χρόνο και μας δίνουν μαθήματα ζωής.

Σ’ αυτές τις αγαπημένες ιστορίες των παιδιών ανήκει και «Ο λαγός και η Χελώνα», που μας μαθαίνει με βιωματικό τρόπο ότι το φυσικό ταλέντο δεν αρκεί και συχνά η κοπιαστική προσπάθεια κερδίζει. Έτσι η υπομονετική χελώνα μας, η Σταματία, θα κερδίσει τον αλαζονικό λαγό, τον Γρηγόρη στον αγώνα δρόμου, που θα διαγωνιστούν.

Ο ΛΑΓΟΣ είναι γρήγορος πολύ, αλλά η ΧΕΛΩΝΑ επιμένει και προσπαθεί! Ποιος άραγε πρώτος θα βγει;

Οι ηθοποιοί παίζουν και τραγουδούν με ζωντανή μουσική επί σκηνής και ταξιδεύουν τα παιδιά σ’ έναν κόσμο γεμάτο γνώση, χαρά, σοφία και φαντασία.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι επαγγελματίες ηθοποιοί:

Στέλλα Μπονάτσου

Γιώργος Πάππας

Αλέξανδρος Παππάς

και η Aιμιλία Βαλή.

Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης

Θεατρική Διασκευή: Ελένη Καρβέλη

Μουσική: Γιώργος & Αλέξανδρος Παππάς

Σκηνικά: Παναγιώτης Χριστόπουλος

Κοστούμια: Costume

Δημιουργικό: AMA2E

Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται από το Δημοτικό Θέατρο ενώ θα ισχύουν και εισιτήρια του ΟΓΑ. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6944283935.