1

Παρουσίαση του Συμβούλου του Δημάρχου Μυτιλήνης, Τάσου Μπαλή, στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ως προσκεκλημένος στο μάθημα «Πρακτική Άσκηση» του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου παραβρέθηκε ο Σύμβουλος του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και μέλος του ΔΣ του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης, Τάσος Μπαλής, για να παρουσιάσει τον θεσμικό ρόλο του Δήμου στο πλαίσιο της «πολυεπίπεδης διακυβέρνησης» (multi-level governance) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφού ανέλυσε διεξοδικά την δομή, λειτουργία και τις υπηρεσίες του Δήμου μέσα από τη νέα ιστοσελίδα (mytilene.gr), ο κ. Μπαλής εστίασε στα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και τον κομβικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμου και Περιφέρειας) στην αξιοποίηση τους.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις για την λειτουργία του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να διερευνήσουν τις διαδικασίες και την πιθανότητα να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε αυτόν.

Ο κ. Μπαλής εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Πρόεδρο του τμήματος, κ. Μανούσο Μαραγκουδάκη και την καθηγήτρια του μαθήματος, κα Μαρία Συρμαλή, για την πρόσκληση.