1

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αναβάθμιση του Πολυκέντρου Πλωμαρίου (παλαιού Σαπωνοποιείου)

Εντός του επόμενου μήνα, ένα ακόμη μεγάλο έργο ξεκινά να υλοποιείται στο Πλωμάρι. Πρόκειται για την αναβάθμιση – συντήρηση του Πολυκέντρου Πλωμαρίου (παλαιού Σαπωνοποιείου), ενός κτηρίου που κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και είχε ανακαινιστεί επί δημαρχίας Μ. Μαμάκου το 2001.

Ήδη, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνυπέγραψε με την Εργοληπτική Εταιρεία «ΔΟΜΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ», που προέκυψε από την ηλεκτρονική δημοπρασία, τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, εντός 12 μηνών. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 286.253 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Περιφερειακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου.

Οι εργασίες που προβλέπονται είναι:

Α) Οικοδομικές: καθαίρεση σαθρών επιχρισμάτων στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους, αντικατάσταση των ξύλινων iroco κουφωμάτων με τοποθέτηση διπλών υαλοπινάκων, επιχρίσματα και ελαιοχρωματισμός. Επίσης, θα εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ, θα κατασκευαστεί τουαλέτα ΑΜΕΑ και θα

επισκευαστεί πλήρως η στέγη.

Β) Ηλεκτρομηχανολογικές: ύδρευσης – αποχέτευσης και θα εξασφαλιστεί νέο σύστημα ψύξης- θέρμανσης, φωτισμού, πυρασφάλειας, μικροφωνικό και ηχητικό.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής δήλωσε ότι «με τις παρεμβάσεις μας ως Δημοτική Αρχή Κύτελη και αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη υπεραξία στο Πλωμάρι και θα το καταστήσουμε σημαντικό κέντρο του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Ήδη, τα διάφορα έργα που υλοποιούνται και αυτά που δρομολογούνται καταδεικνύουν τη βούληση και το στόχο μας».