1

Νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο στον στόλο του Δήμου Μυτιλήνης

Ένα νέο, σύγχρονο απορριμματοφόρο, που θα ενισχύσει τον υπάρχοντα στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, παρέλαβε ο Δήμος Μυτιλήνης μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και της Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Δήμητρας Αλεξανδρή, προσφορά της εταιρείας Heinz Disposal GmbH and Co. KG, διά μέσου της Περιφερειακής Ενότητας Erding της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Το απορριμματοφόρο, μάρκας Mercedes-Benz, είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές άνεσης, ασφάλειας και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (πρότυπο EURO V).

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη του Erding κ. Martin Bayerstorfer, τον ιδιοκτήτη της δωρήτριας εταιρείας κ. Otto Heinz, όσο κυρίως την Περιφερειακή Σύμβουλο του Erding κ. Σώζα Μπαλδεράνου, με καταγωγή από τη Λήμνο, η οποία πρωτοστάτησε και συντόνισε την πραγματοποίηση της δωρεάς. Βούληση και σκοπός της συγκεκριμένης δωρεάς είναι η προσπάθεια ανακούφισης του Δήμου μας σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα όπως είναι η αποκομιδή – διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Δήμος Μυτιλήνης και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας ευχαριστούν θερμά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες MINOAN LINES & ATTICA GROUP για τη δωρεάν μεταφορά του οχήματος από την Ιταλία στη Μυτιλήνη.