1

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την υπόθεση καταγγελιών εργαζομένων

Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από Μέσα Ενημέρωσης και γνωστούς κύκλους παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών εργαζομένων σε χώρο εργασίας του Δήμου Μυτιλήνης, η Δημοτική Αρχή υπογραμμίζει τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή για τις εν λόγω καταγγελίες, δόθηκε εντολή από το Δήμαρχο να πραγματοποιηθεί άμεσα ΕΔΕ και να ερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ευθύνες και κυρώσεις που θα προκύψουν.

Φυσικά, για το διάστημα που βρίσκεται η υπόθεση σε διερεύνηση και μέχρι να υπάρξει το τελικό πόρισμα της ΕΔΕ, οι εμπλεκόμενοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα καθαριότητας που ανήκουν. Το γεγονός ότι προέκυψε, μετά από παράπονα δημοτών, θέμα μη άρτιας εκτέλεσης των καθηκόντων της εργασίας για μια από τις καταγγέλλουσες, μετά το περιστατικό για το οποίο διεξάγεται η ΕΔΕ, υποχρεώνοντας την προϊσταμένη αρχή της υπηρεσίας της, να την καλέσει σε διοικητική απολογία, όπως νομίμως προβλέπεται και υποχρεούται η υπηρεσία να πράξει, δεν έχει καμιά σχέση με την προς διερεύνηση υπόθεση, που έτσι και αλλιώς είναι σε εξέλιξη.

Η προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων που επιχειρούν με τη διαστρέβλωση των γεγονότων και τη μεροληπτική παρουσίαση της υπόθεσης να συκοφαντήσουν τη Δημοτική Αρχή και τον ίδιο το Δήμαρχο θα πέσει στο κενό. Ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, έκανε σαφές από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί την παραμικρή υπόνοια συγκάλυψης, ζητώντας η έρευνα να φθάσει στο κόκκαλο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ας μην έχει κανείς λοιπόν την παραμικρή υποψία ότι η υπόθεση δεν θα εξεταστεί με την πρέπουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα και με αίσθημα ευθύνης. Η εντολή από μέρους της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου για έρευνα σε βάθος όλων των καταγγελλόμενων είναι σαφής και δεν σηκώνει παρερμηνείες από κανέναν.

Εν αναμονή λοιπόν της έρευνας της υπόθεσης και του τελικού πορίσματος της ΕΔΕ, καλό είναι όλοι να περιμένουν και να μη επιχειρούν να «παρέμβουν», διαστρεβλώνοντας και δημιουργώντας εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, όταν το ζητούμενο είναι η αναζήτηση της αλήθειας και η απόδοση ευθυνών, όπου πραγματικά αποδειχθεί. Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης προσωπικά, εγγυώνται ότι δεν θα επιτρέψουν, για κανέναν λόγο, η υπόθεση αυτή να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και εντυπώσεων σε βάρος της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.