1

Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος που συνδέει το Μουσείο Θεόφιλου με το Πληγώνι

Υπό την εποπτεία και την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυτιλήνης, η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία «Σαράντης Προκοπίου» προέβη στην ασφαλτόστρωση της χωμάτινης οδού, μήκους 630 μέτρων, που συνδέει το Μουσείο Θεοφίλου με τον όμορο οικισμό του Πληγωνίου.

Το έργο αυτό ήταν επί πολλά χρόνια αίτημα των κατοίκων των όμορων οικισμών Ακρωτηρίου, Βαρειάς, Ταξιαρχών, Αγίας Μαρίνας και Πληγωνίου, καθώς ο χωματόδρομος ήταν σε πάρα πολύ κακή κατάσταση και κακοτράχαλος.

Πέραν από την σύνδεση και την προσβασιμότητα που εξασφαλίστηκε μεταξύ των παραπάνω οικισμών, αλλά και την επερχόμενη αποσυμφόρηση σε μεγάλο μέρος της Περιφερειακής- Εθνικής οδού προς το Αεροδρόμιο, ο δρόμος αυτός θα συμβάλει στην γεωργική αναζωογόνηση της περιοχής, αφού διασχίζει κυρίως Αγροτικό χώρο.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Στρατής Τζιμής, δήλωσε ότι «βούληση του Δημάρχου, Στρατή Κύτελη, είναι να προγραμματίσουμε για το επόμενο έτος την υλοποίηση παρόμοιων οδικών παρεμβάσεων και σε άλλες κοινότητες».