1

Έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στον Θεόφιλο στο Μουσείο Ύδρας

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης, θα παραστούν μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, στην Έκθεση «Η Ιστορία είναι άνεμος…» που πραγματοποιείται στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας και στην οποία παρουσιάζονται 12 από τα έργα του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου μας Θεόφιλου, πολύτιμα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Μυτιλήνης με το Ι.Α.Μ.Υ., στο πλαίσιο της μεταξύ τους υπογραφής σχετικού Μνημονίου.

Η Έκθεση διοργανώνεται με αφορμή την ιστορική συγκυρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η συνδιοργάνωση Ύδρας – Μυτιλήνης της Έκθεσης του Θεόφιλου εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας, αποσπώντας θετικότατες κριτικές και το θαυμασμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, τόσο για την Ύδρα, όσο και για τη Μυτιλήνη.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης του Θεόφιλου, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8.30 το βράδυ, θα παραστούν εκπρόσωποι Φορέων του ακριτικού μας νησιού, δημοσιογράφοι, καθώς επίσης πολλοί επισκέπτες και φίλοι του Ι.Α.Μ.Υ.