1

Ανακατασκευάζονται το γήπεδο ποδοσφαίρου «Γ. Σκούφος» και το γήπεδο Μπάσκετ του ΕΠΑΛ

Η Δημοτική Αρχή Κύτελη, θέλοντας να διαθέσει στους ποδοσφαιρικούς και αθλητικούς συλλόγους της Δ.Ε. Μυτιλήνης τις καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις ανάπτυξης του Αθλητισμού αλλά και τους κατάλληλους αγωνιστικούς χώρους, προχωρά στην ανακατασκευή του γηπέδου Ποδοσφαίρου Γ. Σκούφου (πίσω από το ΕΠΑΛ Μυτιλήνης) και του γηπέδου Μπάσκετ (μπροστά από το συγκεκριμένο Σχολείο). Ήταν ένα πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας της Μυτιλήνης.

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία και τη λήψη των εγκρίσεων από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, υπέγραψε τη Τετάρτη 25-8-2021 την προκήρυξη του ηλεκτρονικού – ανοικτού διαγωνισμού γι’ αυτό το έργο, με καταληκτική ημερομηνία, στις 16-09-2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, που η εκτιμώμενης αξία ανέρχεται στις 349.999 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, επεσήμανε ότι «το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης δεν ήταν αρκετό να φιλοξενεί όλες τις ομάδες και όλους τους αθλητές για προπόνηση και αγώνες, γι’ αυτό αποφασίσαμε να ανακατασκευάσουμε το Γήπεδο “Γ. Σκούφος”(φυσικό χλοοτάπητα, δίκτυο αποστράγγισης ομβρίων του αγωνιστικού χώρου, αρδευτικό δίκτυο για την διαβροχή του φυσικού τάπητα κ.α.). Το συγκεκριμένο γήπεδο θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες για προπόνηση των αθλητών και των ποδοσφαιρικών ομάδων (αντρικών και γυναικείων), για έδρα σε επίσημους αγώνες, για αποθεραπεία και αποκατάσταση αθλητών κ.α. Παράλληλα, στο Γήπεδο Μπάσκετ θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με το Πιστοποιητικό ITF και FIBA, εξαρχής μπασκέτες σε νέες βάσεις, αθλητικός τάπητας, σετ πετοσφαίρισης, και θα γίνει χρωματισμός και επισκευή των υφιστάμενων κερκίδων και τοίχων περίφραξης».