1

Υπογράφηκε η σύμβαση για ακόμη 2 κλειστά γυμναστήρια σε Πλωμάρι και Πάμφιλα

Την Πέμπτη, 22/7/2021, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνυπέγραψε με την εταιρία ΡΩΣΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ (Θεσ/νίκης), η οποία πλειοδότησε σε έκπτωση στον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, τη σύμβαση προμήθειας, τοποθέτησης και εγκατάστασης των απαιτούμενων αθλητικών εξοπλισμών και των λοιπών υλικών, στα νέα κλειστά γυμναστήρια (αερο-υποστηριζόμενων θόλων) στο Πλωμάρι (εντός του προαύλιου χώρου του Γυμνασίου-Λυκείου) και στα Πάμφιλα, (επίσης, εντός του προαύλιου χώρου του Γυμνασίου-Λυκείου).

Το συνολικό ποσό δαπάνης ανέρχεται σε 496.737 €.

Τελικός στόχος των έργων είναι η δημιουργία υποδειγματικών χώρων άθλησης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια, στον επαρκή φωτισμό, στη πολυλειτουργικότητα, στη μηδενική ανάγκη συντήρησης και προπάντων στην απρόσκοπτη λειτουργία των χώρων, ανεξαρτήτως των επικρατούντων καιρικών συνθηκών.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, πριν από λίγες μέρες, υπέγραψε σύμβαση με την εταιρία «ΜΑΝΔΡΟΥΚΑΣ ΑΤΕ» για την κατασκευή παρόμοιου έργου στον Σκόπελο.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, δήλωσε: «Η Δημοτική μας Αρχή προχωρά στην κατασκευή μιας σειράς έργων σε υφιστάμενα αθλητικά κέντρα ή δημιουργεί νέα αθλητικά κέντρα . Ήδη, αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται εξολοκλήρου το κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Μυτιλήνης, αρχίζουν οι εργασίες Αναβάθμισης και Επισκευής του Γηπέδου Αγιάσου, του Γηπέδου Αγίας Μαρίνας, ενώ δημοπρατούνται τις επόμενες μέρες έργα στο στίβο του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, του Δημοτικού Σταδίου Καλλονής, αλλά και η ανακατασκευή του Γηπέδου «Γεώργιος Σκούφος» (πάνω από τα ΕΠΑΛ Μυτιλήνης). Παράλληλα, προγραμματίζουμε, τους επόμενους τέσσερις μήνες, τη δημοπράτηση άλλων 24 γηπέδων (μπάσκετ-ποδοσφαίρου-τέννις, βόλεϊ, χάντμπωλ) σε διάφορες Κοινότητες του Δήμου μας».