1

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τη δημιουργία Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κωνσταντίνου Μουτζούρη, μετά από την εισήγηση του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής, Γιώργου Πλακωτάρη, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. της πρότασης του Δήμου Μυτιλήνης για Δημιουργία Πάρκου Αναψυχής στη θέση Αγία Κυριακή, πάνω από το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης. Το οραματικό αυτό έργο της Δημοτικής Αρχής Στρατή Κύτελη, προϋπολογισμού 4.630.000 €, θα αλλάξει και θα αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης.

Συγκεκριμένα:

– Στη θέση της Παλιάς Χωματερής στην Αγία Κυριακή, σε έκταση 45 στρεμμάτων, θα δημιουργηθεί Πάρκο Αναψυχής, που θα περιλαμβάνει 2 γήπεδα Μπάσκετ-Βόλεϊ, ένα γήπεδο 5Χ5, χώρο με όργανα υπαίθριας γυμναστικής, παιδική χαρά και χώρο ποδηλάτου για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών, πίστα ΒΜΧ και Skate. Επίσης, θα δημιουργηθούν δύο διαδρομές, μια 400 μέτρων και μία μεγαλύτερης δυσκολίας 1100 μέτρων για περίπατο, τζόκινγκ και ποδήλατο.

– Εντός του χώρου αυτού θα κατασκευαστούν 3 κτήρια: ένα κτήριο Αποδυτηρίων, ένα κτήριο γραφείου Διοίκησης και Ιατρείου και ένα κτήριο Εκδηλώσεων.

– Ακόμα, θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

– Σε όλο το γήπεδο θα γίνουν φυτεύσεις με διάφορα φυτά δημιουργώντας θεματικούς κήπους ανάλογα τον προσανατολισμό τους. Επίσης, θα γίνει φύτευση μεγάλων δένδρων, προκειμένου ο χώρος να προστατευτεί από τον άνεμο και τον ήλιο με φυσικό τρόπο.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Στρατής Τζιμής, δήλωσε: «Ήρθε η ώρα της υλοποίησης του έργου που σχεδιάσαμε ως Τεχνική Υπηρεσία, πριν από ενάμισι χρόνο, το οποίο πραγματικά θα είναι μια από τις μεγάλες αστικές παρεμβάσεις στον τόπο μας. Είναι άξιο πολλών επαίνων όλο το προσωπικό της Αντιδημαρχίας που προΐσταμαι και προπάντων οι μηχανικοί Ανδρέας Παπαχριστοφόρου (επικεφαλής), Μαρία Σαρόγλου, Νίκος Αποστολέλλης, Ερμής Σέντας, Ζωή Ανατολίτη και Στρατής Αξιώτης».