1

Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Πόλιον»: «Διαδρομές στην Ιστορία του Πλωμαρίου, με έμφαση στο 1821»

Στο πλαίσιο του κύκλου θεματικών διαδικτυακών εκδηλώσεων μας, που έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος «Το Πόλιον» με την αφορμή της (υπέρ) εικοσαετούς δραστήριας παρουσίας του καθώς και τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου και ώρα 19.30 πραγματοποιείται η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωσή με τίτλο «Διαδρομές στην Ιστορία του Πλωμαρίου, με έμφαση στο 1821».

Την εκδήλωση θα τιμήσει η Καθηγήτρια Μαρία Ευθυμίου, Ιστορικός, με χαιρετισμό της και ο Καθηγητής Κώστας Μουτζούρης, τ. Πρύτανης ΕΜΠ, Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι: ο Δρ Στρατής Αναγνώστου, Ιστορικός – Φιλόλογος, Πρόεδρος της Εταιρείας Λεσβιακών Μελετών με την εισήγηση «Ιστορικές αναφορές για το Πλωμάρι», ο Δρ Κώστας Καμπουρίδης, Ιστορικός – Φιλόλογος με την εισήγηση «Το Πλωμάρι τον 16ον αιώνα μέσα από Οθωμανικές αρχειακές πηγές» και η τ. Λυκειάρχης Αμφιτρίτη Καζάζη, Ιστορικός, με την εισήγηση «Η χαμένη αστική τάξη του Πλωμαρίου».

Μετά τις εισηγήσεις, θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση. Όσοι θα θέλετε να λάβετε μέρος στην εκδήλωση μπορείτε να εγγραφείτε στο σύνδεσμο:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZclcu6qqjgtHN1VoXxvH_iGPh2FUFWSvv4x και ο σύνδεσμος του Youtube είναι: https://youtu.be/lgQaUuEHHCk.