1

«Γαλάζια Ελευθερία»: Πυρετώδεις διεργασίες για να «τρέξει» το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού του νησιού

Το γεγονός ότι η Λέσβος περιλαμβάνεται μεταξύ των πέντε ελληνικών νησιών, που είναι πίσω στους εμβολιασμούς, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, δεν μπορεί παρά να προβληματίσει τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης. Δεδομένου ότι η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» δίνει τη δυνατότητα εμβολιασμού όλου του ενήλικου πληθυσμού του νησιού, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί, πολύ περισσότερο τώρα που μπήκαμε σε τουριστική περίοδο και τα Covid-free νησιά έχουν γίνει θελκτικοί προορισμοί για τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν μπορεί αυτή η ευκαιρία να ακυρώνεται γιατί ορισμένοι δεν σπεύδουν να εμβολιαστούν, ενώ η κεντρική στόχευση του Υπουργείου Υγείας είναι αυτό να έχει καταστεί δυνατόν μέχρι τέλος Ιουνίου.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, έχοντας πρόσθετη ευαισθησία για το θέμα, όντας γιατρός, επικοινώνησε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, προκειμένου να συζητήσουν πώς μπορεί να τρέξει ταχύτερα το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού του νησιού, στο πλαίσιο της επιχείρησης της «Γαλάζιας Ελευθερίας», δεδομένης της σημερινής εικόνας που παρουσίασε το Υπουργείο, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει η περιοχή μας, λόγω της μεγάλης έκτασης του νησιού και της διασποράς των οικισμών του.

 Ο Δήμαρχος, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης όλων εκείνων των παραγόντων που μπορούν να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της περιοχής του Δήμου Μυτιλήνης, προγραμμάτισε σήμερα Τετάρτη σύσκεψη με όλους τους γεωγραφικούς Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Συμβούλους του Δήμου, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να αναζητηθούν και τρόποι ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού, ώστε να σπεύσει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που δημιουργεί η επιχείρηση εμβολιασμού «Γαλάζια Ελευθερία».

Ο Δήμαρχος θεωρεί μεγάλη ευκαιρία το γεγονός ότι μπορούν να εμβολιαστούν από τώρα όλοι οι άνω των 18 ετών κάτοικοι του νησιού με το μονοδοσικό εμβόλιο, μεταξύ αυτών και οι φοιτητές που βρίσκονται στο νησί, ευκαιρία που πρέπει να σπεύσουν να αξιοποιήσουν άμεσα.

Τέλος, ο Δήμαρχος ζήτησε από τους αρμόδιους να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της «Γαλάζιας Ελευθερίας» όλα τα Σώματα Ασφαλείας και όλοι οι διαμένοντες πρόσφυγες και μετανάστες στην προσωρινή δομή του Μαυροβουνίου, καθώς και οι φιλοξενούμενοι στα σπίτια του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Για να επιτευχθεί αυτό θα χρειαστούν να παρθούν τα αναγκαία μέτρα, ώστε η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» να συμπεριλάβει όλους τους διαμένοντες στην περιοχή μας.

Την εξέλιξη της επιχείρησης η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης θα την παρακολουθεί από κοντά, στοχεύοντας στην επιτυχία της και θα συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον τοπικό πληθυσμό να εμβολιαστεί έγκαιρα, καθιστώντας το νησί μας «θωρακισμένο» και ασφαλές στην πανδημία!