1

FREE WIFI: Ο Δήμος Μυτιλήνης ξεκινά με Πλωμάρι και Αγιάσο την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους πολίτες

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, η προκήρυξη της ανάθεσης του έργου «Υπηρεσία WiFi4EU για την προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις Κοινότητες του Δήμου Μυτιλήνης».

Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν κεραίες για την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο (FREE WIFI) σε κεντρικά σημεία στο Πλωμάρι και στην Αγιάσο, ενώ σύμφωνα με τον ψηφιακό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες, με στόχο στο επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί η κάλυψη σε όλο το Δήμο Μυτιλήνης, η χρηματοδότηση της οποίας δρομολογείται μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Με αυτό τον τρόπο πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση της «Έξυπνης Πόλης», καθώς το Free WiFi αποτελεί βασική υποδομή για την φιλοξενία ψηφιακών υπηρεσιών και διάθεσής τους στον πολίτη.

Η πρωτοβουλία WiFi4EU είναι ένα καθεστώς στήριξης για την παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε κλειστούς ή υπαίθριους δημόσιους χώρους (π.χ. κτίρια δημόσιων διοικήσεων, σχολεία, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες). Η εν λόγω πρωτοβουλία θα φέρει τις κοινότητες πιο κοντά στην ψηφιακή ενιαία αγορά, θα παράσχει στους χρήστες πρόσβαση στην κοινωνία των Gigabit, θα βελτιώσει τον ψηφιακό γραμματισμό και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς τις δημόσιες υπηρεσίες που παρέχονται στους εν λόγω χώρους.