1

Διοργάνωση Διήμερου Διαδικτυακού Συμποσίου με θέμα: 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες

Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και ενόψει των 40 χρόνων που συμπληρώνονται από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, διοργανώνει ένα διήμερο διαδικτυακό Συμπόσιο, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικών & Πολιτικών Θεσμών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: “40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες’’.

Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, μέσω της πλατφόρμας του Zoom και μέσω Live στο Κανάλι του Δικτύου στο YouTube.

Το συμπόσιο θα απαρτίζεται από τρεις θεματικούς κύκλους κάθε ημέρα, με διαφορετική θεματολογία, γύρω από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες/ Ένωση.

Στο συμπόσιο έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ακαδημαϊκοί, ερευνητές κλπ.

Η συγκεκριμένη δράση έχει ως σκοπό να προβάλει τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στην Ελλάδα μετά το 1981 καθώς και να δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποτυπώσουν την σημερινή θέση της Ελλάδας απέναντι στο ενωσιακό γίγνεσθαι και στις μελλοντικές προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

Δηλώστε συμμετοχή μέσω της παρακάτω φόρμας ώστε να λάβετε τον σύνδεσμο της σύνδεσης https://forms.gle/YKfUQkJwqixbNLor6
Κανάλι στο YouTube: EDIC nAegean
Για περισσότερες πληροφορίες στα Social Media:
Facebook: https://www.facebook.com/EDIC.North.Aegean
Twitter: https://twitter.com/edicaegean
Instagram: https://www.instagram.com/europe_direct_north_aegean/?hl=el