1

Ανακοίνωση του Δημάρχου Μυτιλήνης για το Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης Φεβρουαρίου και τη στοχοποίηση του Προέδρου, Δ. Χατζηγιάννη.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου, θέλει να τονίσει ότι:

«Συγχαίρω όλους εκείνους που με τόλμη και θάρρος έπραξαν το αυτονόητο, δηλαδή πάνω από όλα και όλους να βάλουν το κοινό καλό. Κυρίως, όμως, οφείλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, που διαχειρίστηκε με άψογο και υποδειγματικό τρόπο την συγκεκριμένη συνεδρίαση. Εφάρμοσε τις διαδικασίες ακολουθώντας κατά γράμμα το νόμο, χωρίς να παρεκκλίνει σε καμία περίπτωση από τα προβλεπόμενα.

Σε μία απαιτητική διαδικασία, όπως αυτή της τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 50 άτομα, υπό τον συντονισμό του ακούστηκαν όλες οι απόψεις, από όλες τις πλευρές, χωρίς «κορώνες» και διαξιφισμούς.

Η στοχοποίηση ενός έμπειρου και καταξιωμένου νομικού και αυτοδιοικητικού, όπως ο κ. Χατζηγιάννης, είναι πέρα για πέρα εσφαλμένη και κατευθυνόμενη, ώστε να πληγεί η τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση η Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και η Δημοτική Αρχή δηλώνουν απερίφραστα την στήριξη τους στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν προτίθενται να επιτρέψουν την κατακρεούργηση του από όσους δεν επιθυμούν τη σωστή και ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, με βάση τους νόμους και τους κανόνες του κράτους».