1

Πρόταση Δήμου Μυτιλήνης για τον τουρισμό

Με έγγραφο που απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Παναγιώτης Τσακύρης, εκ μέρους του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, στο Επιμελητήριο Λέσβου, στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, στην Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου και στην Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, προτείνει και ζητά τη συνεργασία τους, για τη δημιουργία ενός επίσημου αυτόνομου φορέα που θα απαρτίζεται από πραγματικούς γνώστες του Τουρισμού, με συγχρηματοδότηση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ο οποίος θα έχει τη δική του διαχείριση και θα αποτελέσει πραγματικό εργαλείο ως όπλο σχεδιασμού και υλοποίησης.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού επισημαίνει πως οι πεπαλαιωμένες πρακτικές έχουν αποτύχει και πως αν και το Μεταναστευτικό αποτελεί βαρίδι, εντούτοις μέσα από τα προβλήματα γεννιούνται ευκαιρίες και υπάρχουν τρόποι να ανατραπεί η εικόνα και να αναδειχθεί ο πλούτος του τόπου μας.

«Ως Δήμος Μυτιλήνης», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Τσακύρης, «δεν διεκδικούμε θέσεις και αξιώματα μέσα σε αυτόν τον φορέα, αλλά θέλουμε ως απλά μέλη να συνεισφέρουμε στο βαθμό που μας αναλογεί. Άποψή μας είναι ότι για να θεραπεύσεις κάτι, πρώτα πρέπει να εστιάσεις στο πρόβλημα και έπειτα να βρεις τον σωστό τρόπο αντιμετώπισής του».

Ο Δήμος Μυτιλήνης ζητά από τον Περιφερειάρχη, ως συντονιστή, να οριστεί ημέρα και ώρα που θα κληθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταθέσουν την άποψή τους, για τη δρομολόγηση και την υλοποίηση της ως άνω ιδέας.