1

Ο Δήμος Μυτιλήνης, αξιοποιώντας χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αποκτά 10 ηλεκτροκίνητα οχήματα

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης, εκτός από την υποβολή της πρότασης για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) καλύπτοντας όλη την έκταση του Δήμου, υπέβαλε σήμερα και νέα πρόταση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προϋπολογισμού 1.785,920.35 €, με τίτλο: «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους».

Μέσω αυτού του προγράμματος ο Δήμος θα προμηθευτεί 10 νέα ηλεκτρικά οχήματα καθώς και  τους ηλεκτρικούς φορτιστές τους, καλύπτοντας με ηλεκτροκινούμενα οχήματα  σημαντικό μεταφορικό έργο και εξασφαλίζοντας υποδομές με μεγάλα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για το Δήμο.

Τα οχήματα, τα οποία προτίθεται ο Δήμος να προμηθευτεί μέσα από την παρούσα πρόσκληση χρηματοδότησης, είναι: 5 επιβατηγά οχήματα τύπου SUV, 2 οχήματα έργου «Σάρωθρα», 2 οχήματα έργου «Πολυμηχανήματα», 1 όχημα έργου «Πλυστικό Μηχάνημα» και όλους τους φορτιστές τους, μαζί με σταθμούς φόρτισής τους και με την απαιτούμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισής τους.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης δήλωσε ότι: «Με απόλυτη προσήλωση στο στρατηγικό μας σχέδιο, συνεχίζουμε να επενδύουμε σ’ ένα βιώσιμο μέλλον για τους κατοίκους του νησιού μας».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας

Στρατής Τζιμής