1

Αποφάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης (25-11-2020)

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, κατόπιν τακτικής συνεδρίασης των μελών της με τηλεδιάσκεψη, την προηγούμενη Τετάρτη 25/11/2020, αποφάσισε μεταξύ άλλων τα εξής:

1. Κατόπιν εισήγησης του Προέδρου, να ζητήσει από το Δήμο Μυτιλήνης, κατόπιν και του πρόσφατου ισχυρού σεισμού, να προβεί σε αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών μονάδων και σε έλεγχο όλων των προς επισκευή ή κατεδάφιση επικίνδυνων κι ετοιμόρροπων κτιρίων στην πόλη.

2. Κατόπιν εισήγησης του Προέδρου, να θέσει προς τους αρμόδιους φορείς (ΠΒΑ, Δήμο Μυτιλήνης, ΔΕΥΑΛ, ΔΛΤΛ) το ζήτημα του έγκαιρου καθαρισμού των φρεατίων και αγωγών ομβρίων υδάτων της πόλης για αποφυγή πλημμυρισμών σε μελλοντικές έντονες βροχοπτώσεις.

3. Να προωθήσει στο Δήμο Μυτιλήνης την πρόταση του Συλλόγου Κατοίκων Κουλμπάρας-Κιοσκίου «Το Κιρκινέτσι» για την επισκευή κι αξιοποίηση του αρχοντικού Βοστάνη στην Κουλμπάρα, με κατάθεση προτάσεων αξιοποίησης από τη Δ/Κ Μυτιλήνης.

4. Κατόπιν εισήγησης του Προέδρου, να ζητήσει από το Δήμο Μυτιλήνης να διαθέσει χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό εξοπλισμό και για τις συνοικίες της πόλης (επιπλέον του κέντρου και της προκυμαίας) προκειμένου όλοι οι συνδημότες να αισθανθούν μια πιο γιορτινή ατμόσφαιρα στις γειτονιές τους σε μια δύσκολη για όλους μας περίοδο.

5. Να μεταφέρει στο Δήμο Μυτιλήνης πρόταση των συμβούλων της παράταξης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» για την πλήρη απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών όλων των επιχειρήσεων με ΚΑΔ που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού ενόσω διαρκεί η καραντίνα και παραμένουν κλειστές.

Επιπλέον, η Δ/Κ Μυτιλήνης, ενημερώνει τους δημότες ότι, αξιοποιώντας μέρος της χρηματικής πάγιας προκαταβολής που χορηγείται στις Κοινότητες από το Δήμο, προχώρησε:

– Στην επισκευή του φθαρμένου πλακόστρωτου οδοστρώματος της οδού Αμοργού στα Πυργέλια.
– Στην επισκευή του έντονα φθαρμένου και επικίνδυνου για τραυματισμούς πεζοδρομίου στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Χρυσ. Σμύρνης.
– Στην προμήθεια και τοποθέτηση έξι διπλών μεταλλικών καλαθιών απορριμμάτων στην Ερμού και σε άλλα σημεία της πόλης.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Δ/Κ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΥΖΙΝΟΓΛΟΥ