1

Συνάντηση Δημάρχου Μυτιλήνης με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Beate Gminder.

Σκοπός της επίσκεψης της κας Gminder και των αξιωματούχων που τη συνόδευαν ήταν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στο νησί σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και τους τρόπους με τους οποίους οι Ευρωπαίοι εταίροι μπορούν να συνεισφέρουν για την εξομάλυνση του προβλήματος και την επιστροφή στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, αφού καλωσόρισε τους αξιωματούχους, απευθυνόμενος στην κα Gminder, τόνισε την ανάγκη αποσυμφόρησης του νησιού από τους πρόσφυγες και μετανάστες, της αναλογικής κατανομής τους στα μέλη κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας την ακαταλληλότητα της προσωρινής δομής στον Καρά Τεπέ και ζήτησε το κλείσιμό της και την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών. Πρότεινε, δε, τη λύση μίας μικρής δομής, μακριά από κατοικημένες περιοχές του Δήμου Μυτιλήνης.

Όσον αφορά στην αξιοποίηση του πρώην ΚΥΤ Μόριας και υιοθετώντας σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Μόριας, πρότεινε την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή και συγκεκριμένα Μουσικού Σχολείου, καθώς και ανάλογων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η τοποθέτηση αυτή του Δημάρχου βρήκε απόλυτα σύμφωνη την αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία τόνισε ότι πρόκειται για μία εξαιρετική ιδέα.

Ο Δήμαρχος έβαλε στο τραπέζι και την προοπτική ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την πλήρη ανακατασκευή του Παλαιού Κολυμβητήριου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αλλά και για την ενίσχυση του στόλου απορριμματοφόρων οχημάτων του Δήμου, ώστε να εκσυγχρονιστεί και να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει.

Κατά την αποχώρηση της η κα Gminder δέχθηκε συμβολικά δώρα από τον Δήμαρχο, που περιελάμβαναν μία αναμνηστική πλακέτα και ένα βιβλίο του Θεόφιλου.