1

Επίσκεψη στο κατεστραμμένο ΚΥΤ της Μόριας

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη, επισκέφθηκαν το κατεστραμμένο ΚΥΤ Μόριας, ώστε να ελέγξουν διεξοδικά την περιοχή και να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις. Τους συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής και Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Φραντζέσκος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τόσο ο άμεσος και ολοκληρωτικός καθαρισμός όχι μόνο του πρώην ΚΥΤ, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, από τα απορρίμματα και τα απόβλητα που είχαν συσσωρευθεί από την διαμονή των μεταναστών και την καταστροφή της δομής, όσο και η αποκατάσταση από τις ζημιές όλων των ιδιοκτησιών.

Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία εύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης, ώστε να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά ο χώρος και να αξιοποιηθεί κατάλληλα προς όφελος των δημοτών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Μόριας και Παναγιούδας, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν τη δέσμευση της Πολιτείας, μέσω του Ειδικού Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων, Ευάγγελου Κωνσταντίνου, ότι οι αποζημιώσεις σε κατοίκους και επιχειρήσεις της περιοχής, που επλήγησαν από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τον τελευταίο μήνα, θα δοθούν το συντομότερο δυνατό.