1

Δελτίο Τύπου Διοικούσας Επιτροπής 1ου ΤοΠΦΥ

Αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του 1ου ΤοΠΦΥ με την Πρόεδρο, Ελένη Μακρή και το μέλος Μαρία Μπουλμπούλη, επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου, το Περιφερειακό Ιατρείο Πλαγιάς και Τρύγωνα της Δ.Ε. Πλωμαρίου, όπου ενημερώθηκαν για την κατάσταση και τον εξοπλισμό των κτηρίων και δόθηκε προτεραιότητα στην αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων σε αυτά.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κ.Υ. Πλωμαρίου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το προσωπικό. Στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας και επιτόπου δόθηκαν λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία του, όσον αφορά το μόνιμο αλλά και το επικουρικό προσωπικό.

Παράλληλα, το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, μετά από σχετική οδηγία του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, ξεκινά τη διενέργεια δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στις σχολικές μονάδες της περιοχής του, σχετικά με τη λήψη μέτρων πρόληψης για τη διαχείριση του κορωνοϊού.

Η ενημέρωση θα γίνει από τον επισκέπτη υγείας του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου μετά από συνεννόηση με τα σχολεία που ανήκουν στην υγειονομική περιφέρεια δράσης του  Κ. Υ και περιλαμβάνει σχολικές δομές (Πλωμαρίου-Γέρας-Αγιάσου-Ευεργέτουλα-Λουτρών).

Η ενημέρωση περιλαμβάνει τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής, ασφαλή κατανάλωση νερού, την τήρηση φυσικών αποστάσεων, ορθή χρήση της μάσκας και ορθή  χρήση κοινών αντικειμένων. Τέλος, θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια και αφίσες.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις από εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Υγείας που θα περιλαμβάνουν τον έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης των μαθητών, σωματομετρήσεις και ενημερωτικές ομιλίες σε διαφόρους υγειονομικούς άξονες.

ΤΟ ΜΕΛΟΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΛΜΠΟΥΛΗ ΜΑΚΡΗ ΕΛΕΝΗ