1

Μήνυμα Δημάρχου Μυτιλήνης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Η φετινή έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι διαφορετική από τις άλλες, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε περισσότερο από ποτέ μια διαφορετική πραγματικότητα που επιβάλλει η κρίση της πανδημίας του COVID-19, αλλά και γενικότερα η κρίση του μεταναστευτικού. Όμως όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

Παρά τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ο Δήμος Μυτιλήνης φρόντισε για την σωστή ετοιμασία όλων των σχολείων του Δήμου μας, πρωτίστως για την διαφύλαξη της ατομικής, αλλά και της ομαδικής υγείας των μαθητών.

Ήδη διανεμήθηκαν περίπου 10.500 μάσκες σε όλες τις σχολικές μονάδες και το επόμενο διάστημα θα υπάρχει και νέο υλικό για την υγιεινή των μαθητών και εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μέσα από αντίξοες συνθήκες θα δώσουν τον αγώνα τους για την μετάδοση της γνώσης υπηρετώντας το ύψιστο λειτούργημα τους.

Ζητάμε την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για να πετύχουμε τον στόχο της Δημοτικής Αρχής, να υπάρχει ένα ασφαλές και λειτουργικό εκπαιδευτικό περιβάλλον για τα παιδιά μας, που ξεκινούν το συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης με στόχους και προκλήσεις στην καινούρια σχολική χρονιά. Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά ο Δήμος Μυτιλήνης θα βρίσκεται δίπλα σας για να συνδράμει σε όποιες ανάγκες προκύψουν.

Σαν Δήμαρχος Μυτιλήνης αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους αρμόδιους δημοτικούς συμβούλους, τους τοπικούς συμβούλους αλλά και το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου, που εργάσθηκαν με ζήλο και φρόντισαν για την άψογη εικόνα των σχολείων στον καθιερωμένο αγιασμό.

Καλή Δύναμη σε όλους, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και φυσικά στα παιδιά, ιδιαίτερα στα πρωτάκια!