1

Αποφάσεις Επιτροπής Γνωμοδότησης για την αντιμετώπιση των κινδύνων που εγκυμονεί η αύξηση των κρουσμάτων του COVID – 19 στο νησί της Λέσβου

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου, στις 10:00 π.μ., στο Παλαιό Δημαρχείο, σύσκεψη της Επιτροπής Γνωμοδότησης για την αντιμετώπιση των κινδύνων που εγκυμονεί η αύξηση των κρουσμάτων του COVID – 19 στο νησί της Λέσβου.

Ανακοινώνεται ότι έως σήμερα το πρωί έχουν προστεθεί ακόμη 22 κρούσματα και τα συνολικά θετικά δείγματα ανέρχονται πλέον στα 82.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Επικοινωνία με τους δύο Μητροπολίτες του νησιού για να επιστήσουν την προσοχή στους εφημέριους των ναών, ώστε οι πιστοί να προσέρχονται στους ναούς με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Ομοίως, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε όλους τους τόπους λατρείας, ανεξαρτήτου δόγματος και θρησκείας.
  2. Εισήγηση στις αρμόδιες Αρχές για την λήψη μέτρων απαγόρευσης κάθε δημόσιας συγκέντρωσης (αθλητικής, πολιτιστικής, κοινωνικής κτλ.)
  3. Εισήγηση στις αρμόδιες Αρχές για την απαγόρευση εξόδου μεταναστών από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης
  4. Εισήγηση στο Υπουργείο Παιδείας για την αναβολή της έναρξης του σχολικού έτους
  5. Εισήγηση για αναστολή της έναρξης των Παιδικών Σταθμών μέχρι να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Η Επιτροπή επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και ζήτησε να εκτιμηθεί ιδιαίτερα η κατάσταση και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.