1

Το μήνυμα του Δημάρχου Μυτιλήνης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) έχει ιδιαίτερη σημασία. Λειτουργεί ως ένα καμπανάκι μελλοντικών ανησυχιών.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που επιλέχθηκε από τον Ο.Η.Ε. και είναι αφιερωμένη στη βιοποικιλότητα και στην επιβεβλημένη ανάγκη προάσπισης και διατήρησης της παγκοσμίως, μας βρίσκει εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. Η ανθρώπινη ζωή αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, πως είναι ταυτισμένη με την περιβαλλοντική αξία και συνάμα μας καλεί επιτακτικά να επαναπροσδιοριστούμε, σε σχέση με την προστασία και διαχείριση του οικουμενικού περιβάλλοντος.

Ως Δήμος Μυτιλήνης, θέτουμε τις βάσεις για μια νέα περιβαλλοντική πολιτική που θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες. Η ανάπλαση ιστορικών περιοχών και η πεζοδρόμηση κεντρικών δρόμων στην πόλη της Μυτιλήνης, αλλά και οι παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των χωριών του Δήμου μας, στοχεύουν στην προάσπιση του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

Παράλληλα, τα συνεχιζόμενα προγράμματα της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης, συνεισφέρουν σημαντικά και στοχεύουν στην υπενθύμιση του καθήκοντος που έχουμε όλοι μας απέναντι στο περιβάλλον. Έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο κόσμο με περισσότερο πράσινο, με περισσότερο οξυγόνο. Το περιβάλλον μας αφορά όλους!».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ