1

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή 3 προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας από το Δήμο Μυτιλήνης για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή τριών προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας από το Δήμο Μυτιλήνης, που μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί με εμπορικό πλοίο στην πόλη μας και ξεκίνησε η τοποθέτησή τους στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης, μέσω της Αυτεπιστασίας, κατασκεύασε τις βάσεις από μπετόν, πάνω στις οποίες θα στηριχθούν οι αίθουσες.

Την πρόοδο των εργασιών διαπίστωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Στρατή Τζιμή, οι οποίοι δήλωσαν ότι με την τοποθέτηση αυτών των αιθουσών, θα εξασφαλισθούν οι καλύτερες συνθήκες εκπαιδευτικής διαδικασίας και υγιεινής για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δήλωσε ότι επισπεύδεται η διαδικασία προμήθειας ακόμη οκτώ προκατασκευασμένων αιθουσών, για τις ανάγκες άλλων σχολείων του Δήμου μας.

Το ιστορικό κτήριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης θα καθυστερήσει να ανακατασκευαστεί κατά μία διετία, γιατί μετά την πλήρη καθαίρεση επιχρισμάτων και τοιχωμάτων, διαπιστώθηκε ότι η στατική μελέτη, η οποία είχε γίνει πριν από μερικά χρόνια, παρόλο που τηρήθηκαν όλες οι ενδεδειγμένες μέθοδοι και έγιναν όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι, ήταν ανεπαρκής.

Η πλήρης και ολική μελέτη έχει εκπονηθεί με τα νέα δεδομένα από την Τεχνική Υπηρεσία και το έργο θα επαναδημοπρατηθεί, ώστε να μη χαθεί ούτε ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.