1

Ενημερωτική συνάντηση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μυτιλήνης, με τους διευθυντές των γυμνασίων του Δήμου Μυτιλήνης

Μια γόνιμη και εποικοδομητική ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Ζαφειρίου, με τους Διευθυντές των Γυμνασίων του Δήμου Μυτιλήνης, με θέμα την προετοιμασία των σχολείων για την επανέναρξη των μαθημάτων, την προσεχή Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκαν θέματα καθαριότητας των σχολικών χώρων, προμήθειας των απαραίτητων καθαριστικών υλικών και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Ο κ. Ζαφειρίου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι στα σχολεία διατέθηκαν και οι καθαρίστριες των Δημοτικών σχολείων, προκειμένου να υπάρχει πληρέστερη καθαριότητα και ότι θα καλυφθούν οι δαπάνες για την προμήθεια όσων υλικών απαιτηθούν.

«Η Δημοτική Αρχή και ειδικότερα η Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μυτιλήνης», επεσήμανε ο κ. Ζαφειρίου, «εργάζεται μεθοδικά και είναι σε διαρκή επαφή με τους Διευθυντές για να επιλύεται οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, με σκοπό να λειτουργήσουν τα σχολεία μέσα στο δυνατότερο πλαίσιο ασφάλειας».

Αμέσως μετά ο κ. Ζαφειρίου διέθεσε στους Διευθυντές υφασμάτινες πλενόμενες μάσκες πολλαπλών χρήσεων και ασπίδες προστασίας προσώπου, που κατασκευάζονται σε σχολεία της πόλης, τα οποία διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, λέγοντας τα εξής: «Εκ μέρους του Δήμου Μυτιλήνης, της Σχολικής Επιτροπής, αλλά και προσωπικά, συγχαίρω τους Διευθυντές για την εξαιρετική συνεργασία και την προμήθεια του εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των πολλών και ποικίλων δυσκολιών που προκύπτουν απ’ την παρούσα συγκυρία».