1

Στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συναντήθηκε σήμερα, Μ. Τρίτη 14 Απριλίου 2020, με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ., Παναγιώτη Αρκουμανέα, με τον οποίο συζήτησε διεξοδικά την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας και ειδικότερα στο Κ.Υ.Τ. Μόριας, λόγω και του COVID – 19.

Ο Δήμαρχος, αφού του παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις και τις ενέργειες που ανέλαβε ο Δήμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξέφρασε την ανησυχία του για τον πληθυσμό του Κ.Υ.Τ., ζήτησε την άμεση αποσυμφόρηση, φύλαξη και ενίσχυση του Κέντρου με προσωπικό, ενώ επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ειδικού χώρου καραντίνας εντός της δομής. Ανάλογα μέτρα ενίσχυσης με προσωπικό ζήτησε και για το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ. από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εύστοχες πρωτοβουλίες του Δήμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεσμεύθηκε ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημάρχου Μυτιλήνης για εγκατάσταση στις αρχές Μαΐου στο νησί μας Κινητής Μονάδας Υγείας, για τη διενέργεια τεστ για τον COVID – 19.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Μυτιλήνης παραμένει σε συνεχή επαγρύπνηση και άμεση επικοινωνία με τον Ε.Ο.Δ.Υ..