1

Επιτάχυνση διαδικασιών εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών

 Με επιστολή της προς το Υπουργείο Εσωτερικών, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος επικαλείται καθυστερήσεις στις πληρωμές των ΟΤΑ προς επιχειρήσεις, εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους, ειδικά για υποχρεώσεις παρελθόντων χρόνων και ζητά – λόγω των συγκυριών της πανδημίας – επιτάχυνση των διαδικασιών εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο στην επιστολή έθεσε χρονικό περιθώριο έως σήμερα, 10 Απριλίου 2020, ώστε να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις.

Ο νεοσύστατος Δήμος Μυτιλήνης, καθολικός διάδοχος σε όλες τις υποχρεώσεις του πρώην Δήμου Λέσβου, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τονίζει ότι στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που κληρονόμησε υπάρχει μεγάλος αριθμός δαπανών τις οποίες αδυνατεί να εκκαθαρίσει στα στενά περιθώρια της τεθείσας προθεσμίας και λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, το πρόβλημα ανταπόκρισης του μεγαλύτερου αριθμού Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, αλλά και την πρόθεση του Δήμου να εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις του, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, αιτήθηκε την παράταση της προθεσμίας έως τις 30 Ιουνίου 2020.