1

Έκτακτη σύσκεψη για ενημέρωση και λήψη αναγκαίων μέτρων, μετά τα νέα δεδομένα από τη εξάπλωση της νόσου του κορωνοϊού

Σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 στις 10 π.μ., συνεκλήθη μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, έκτακτη σύσκεψη όλων των αρμοδίων χωρικών αντιπεριφερειαρχών Λέσβου, Χίου και Σάμου, του υπεύθυνου για τη Δημόσια Υγεία αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου και των Δημάρχων Λέσβου, Χίου και Σάμου, ώστε να γίνει ενημέρωση καθώς και λήψη των αναγκαίων μέτρων, μετά τα νέα δεδομένα από τη εξάπλωση της νόσου του κορωνοϊού.

Από το Δήμο Μυτιλήνης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

Αφού έγινε διεξοδική συζήτηση για το θέμα, μετά και από την τραγική εξέλιξη του θανάτου της συμπολίτισσας μας για την οποία εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια, αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

  1. Να ζητηθεί η παράταση αναστολής της υποβολής αιτήσεως παροχής ασύλου, για τους νεοεισερχόμενους μετανάστες όπως ισχύει από 1η Μαρτίου με την ΠΝΠ.
  2. Ο κάθε Δήμος, με ευθύνη του, θα εξασφαλίσει τους χώρους και τις συνθήκες για την διαχείριση των νεοεισερχομένων μεταναστών στο νησί μας και εντός των διοικητικών ορίων του, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή των κανόνων καραντίνας και απομόνωσης για συγκεκριμένο χρόνο των προσώπων αυτών και να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Μυτιλήνης θα συνεχίσει να επαγρυπνά λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία των Δημοτών μας, όπως ακριβώς έπραξε από την αρχή της εκδήλωσης της νόσου.

Αγαπητοί Συνδημότες,

Ως Δήμαρχος και ως γιατρός, απευθύνομαι σε όλες και όλους σας, παρακαλώντας σας για ακόμα μία φορά, καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση της εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού, να επιδείξετε ατομική και συλλογική ευθύνη, ώστε να προστατεύσετε τους εαυτούς σας, τους αγαπημένους σας και εντέλει την κοινωνία μας.

 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΥΓΙΕΙΣ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης

Στρατής Κύτελης