1

Καρναβάλι Μυτιλήνης 2020 – Πρόγραμμα Κεντρικών Εκδηλώσεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 2020

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

–22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 και ώρα 11.00 το πρωί οργανώνεται για πρώτη φορά το Γαϊτανάκι απ’ τα Χορευτικά του Δήμου μας.

Ήταν μία ιδέα των Χοροδοιπόρων και πλαισιώνουν:

1)Το χορευτικό τμήμα του Δήμου Μυτιλήνης.

2)Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρίων

3)Το χορευτικό τμήμα της Επάνω Σκάλας

4)ΧΟΡΟΔΟΙΠΟΡΟΙ

Το απόγευμα της ίδιας μέρας 22-2-2020 Σαββάτου ξεκινάει στο Δημοτικό Θέατρο και ώρα 18.00 το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού όπου θα δοθούν οι γρίφοι και μία μικρή συναυλία με τους ΜΑΓΜΑ.

–το Σάββατο 29-02-2020, το κυνήγι του θησαυρού συνεχίζεται με τα παιχνίδια πλατείας στις 12:00 στην πλατεία Σαπφούς

–την Κυριακή της Αποκριάς 1 η Μαρτίου 2020 η μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 15.00 απ’ το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και θα καταλήξει στην Πλατεία Σαπφούς.

Θα ακολουθήσει πάρτι με DJ και απονομή βραβείων του κρυμμένου θησαυρού με πρώτο βραβείο 600 ευρώ και απονομή των δύο βραβείων των 300 ευρώ σε δύο συλλόγους ή ομάδες απ ’όσους θα πάρουν μέρος.

Θα κλείσει με την ανοιχτή μεγάλη συναυλία των ONIRAMA  που θα ξεκινήσει στις 18.30

ΑΓΙΑΣΟΣ

Παράλληλα θα λάβουν χώρα το καθιερωμένο καρναβάλι της Αγιάσου, το οποίο θα ξεκινήσει από Τσικνοπέμπτη και θα κορυφωθεί με την περιφορά της περικεφαλαίας κατά το έθιμο και την σάτιρα από τον καρναβαλικό σύλλογο Αγιάσου.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

12:00 στο διακοσμημένο Δημοτικό Πάρκο πάρτε την ψησταριά σας και το κρέας της αρεσκείας σας και ελάτε να τσικνίσουμε (οργάνωση: Κοινότητα Αγιάσου – VisitAgiasos).

 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

21:00 στην καφετέρια Uptown στο Σταυρί πάρτι μασκέ με Dj από τον «Σάτυρο».

 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

12:00 στο Αναγνωστήριο παιδικό πάρτι μασκέ με μουσική, χορό, παιχνίδια και κυνήγι χαμένου θησαυρού.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 

13:00 (εκκίνηση από το Αναγνωστήριο) για αναβίωση μέσα στις στράτες του χωριού των παλιών παραδοσιακών εθίμων της Περικεφαλαίας και της Τράτας, που οργανώνει το Αναγνωστήριο Αγιάσου με τη συνεργασία του «Σάτυρου». Ο αγερμός τραγουδώντας τα παραδοσιακά φαλλικά άσματα (τριψίματα) θα καταλήξει στην Πλατεία Αγοράς του χωριού, όπου θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από παραδοσιακή ορχήστρα με φυσερά και το Χορευτικό Τμήμα του Αναγνωστηρίου.

Στον κόσμο θα προσφερθεί δωρεάν παραδοσιακό ρυζόγαλο. 

15:00 στην Πλατεία Αγοράς θα εμφανιστούν τα καρναβαλικά συγκροτήματα: 

«Καρνάβαλους» με σάτιρα της Ευστρατίας Τσοκάρου-Μητσιώνη που θα εκφωνήσουν η Ιωάννα Καμαρού και ο Ηλίας Κουταλέλλης.

«Μπαρμπαρός – ΑΟΖ Αγιάσου». Σάτιρα Ασημάκη Χατζηγιάννη, που θα εκφωνήσουν οι Παναγιώτης Λαλάς, Χαρίλαος Αϊβαλιώτης, Στρατής Α. Γυρέλης, Βασίλης Βερδούκας, Ταξιάρχης Κουταλέλης, Ηλίας Κουταλέλης. Συμμετέχουν: Δημήτρης Κουταλέλης, Γιώργος Γεωργαντής, Δημήτρης Βαρβάκης, Στρατής Λεβέντης, Στρατής Ξαφέλης. Σκηνικά: Παναγιώτης Λαλάς, Παναγιώτης Καπάτος, Δημήτρης Χτενέλης.

21:00 στην καφετέρια RED CAFÉ στο Καμπούδι πάρτι μασκέ με Dj από το VisitAgiasos.

 

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

10:00 (εκκίνηση από το Καμπούδι): Το VistAgiasos οργανώνει σεργιάνι στο χωριό με θέμα «Ανακαλύψτε την Αγιάσο» μέσω της εφαρμογής του κινητού QRCodescanner. Συμμετέχουν το αποκριάτικο γκρουπ «Του έξυπνου του π’λέλ’» και οι τυμπανιστές δρόμου BrasilionicoGrupoPercussivo. Γνωριμία της Αγιάσου μέσα από ένα περιηγητικό καρναβαλικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Θα ακολουθήσουν στο Δημοτικό Πάρκο αποκριάτικες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους (γαϊτανάκι, κλόουν, κατασκευές, facepainting κ.ά.).

15:00 στην Πλατεία Δημαρχείου κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις με την εμφάνιση των συγκροτημάτων:

«Εξορκιστής». Σάτιρα του Γιώργου Π. Σταυρακέλλη, που θα εκφωνήσουν οι Γρηγόρης Βαλαλάς, Χαρίλαος Αϊβαλιώτης, Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή.

Κατασκευή σκηνικών: Μαρίνος Κορομηλάς, Χρήστος Κουφέλος, Παναγιώτης Κορομηλάς, Δημήτρης Κλ. Κορομηλάς.

Σκηνογραφία: Γιώργος Π. Σταυρακέλλης

«Ναυτίλος». Σάτιρα του Παναγιώτη Μ. Κουτσκουδή, που θα εκφωνήσουν οι Δημήτρης Π. Κορομηλάς, Παναγιώτης Κορομηλάς, Μαρίνος Κορομηλάς, Δημήτρης Κλ. Κορομηλάς, Χρήστος Κουφέλος, Μαρία Θρ. Γλεζέλη, Μιχάλης Κουτσκουδής-Βουρλής, Ταξιάρχης Κουταλέλης, Ηλίας Κουταλέλης. Συμμετέχουν τα παρακάτω παιδιά του Εργαστηρίου Εικαστικών και του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου του Αναγνωστηρίου Αγιάσου: Ιωάννα Καμαρού, Βασιλική Καμαρού, Δημήτρης Χ. Καμαρός, Παναγιώτα Ακαμάτη, Κατερίνα Παπαπορφυρίου, Ευστρατία Χρυσάφη, Άγγελος Ορφανός, Κλεάνθης Δ. Κορομηλάς και Αθηνά Βουρλή.

Κατασκευή σκηνικών: Μαρίνος Κορομηλάς, Χρήστος Κουφέλος, Παναγιώτης Κορομηλάς, Δημήτρης Κλ. Κορομηλάς. Στα σκηνικά βοήθησαν οι Ταξιάρχης Κουταλέλης, Ηλίας Κουταλέλης, Ειρήνη Βουνάτσου, Μιχάλης Σπανέλης, Δημοσθένης Σπανέλης, Βασιλική Κορομηλά.

Σκηνογραφία – Γενική καλλιτεχνική επιμέλεια: Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή.

Κατασκευή φορεσιών: Κατερίνα Κουτσκουδή-Βουρλή, Εργαστήρι Εικαστικών Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Χορογραφίες: Στρατούλα Χιώτη.

Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Πρ. Σουσαμλής, Γιώργος Π. Σταυρακέλλης, Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή.

Στον χώρο των εκδηλώσεων θα προσφερθούν δωρεάν στον κόσμο νηστίσιμοι μεζέδες, ούζο και κρασί.

Την Κυριακή 11:00 – 13:00 και την Καθαρή Δευτέρα 13:00 – 15:00 θα είναι ανοιχτό για το κοινό το Δημοτικό Καρναβαλικό Μουσείο στην είσοδο του χωριού.

 

ΠΛΩΜΑΡΙ

Επίσης παρέλαση θα λάβει χώρα και στο Πλωμάρι την Κυριακή το μεσημέρι με άρματα ενώ την Καθαρή Δευτέρα θα λάβουν τα κούλουμα με ζωντανή μουσική με δαπάνες του Δήμου Μυτιλήνης.

Καλούμαστε όλοι να ξενοιάσουμε