1

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος του ο Δήμου Μυτιλήνης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού

Με επιτυχία και σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα, στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος, η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής που οργάνωσε ο Δήμος Μυτιλήνης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Λέσβου και την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που ξεκίνησε με ομιλία του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγ. Θεράποντος, π. Αθανάσιου Γιουσμά, ο οποίος με περιεκτικό τρόπο αναφέρθηκε στην εορτή των Χριστουγέννων και προλόγισε τα ψαλλόμενα, τιμήθηκε από το Σύνδεσμο και από το Δήμο Μυτιλήνης η παλαιότερη γενιά ψαλτών του τόπου μας, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους στον πολιτισμό.

«Είναι οι άνθρωποι που μόλις δηλώσουν την παρουσία τους στο Ναό, ο κληρικός θα χτυπήσει την καμπάνα, είναι οι άνθρωποι που κόσμησαν και κοσμούν το λειτούργημά τους», είπε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών, Παναγιώτης Τσακύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά των κληρικών και των ιεροψαλτών στην Εκκλησία και στον Ελληνισμό. Ο κ. Τσακύρης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η βράβευση της παλαιότερης γενιάς ιεροψαλτών του τόπου μας από τον Δήμο Μυτιλήνης και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού αποτελεί μια διαπιστωτική πράξη της αναγνώρισης πολύτιμων υπηρεσιών τους, όχι μόνο στη Μητέρα Εκκλησία, στην Εκκλησιαστική Παράδοση, στη Βυζαντινή Μουσική, στους πιστούς, αλλά και γενικότερα στο πολιτισμό της Λέσβου.

Τους τιμητικούς επαίνους επέδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης.