1

Συνάντηση Δημάρχου Μυτιλήνης με μέλη του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συναντήθηκε σήμερα με μέλη του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Οι εθελοντές του Παραρτήματος Λέσβου, το οποίο ιδρύθηκε το 2001, ήθελαν να έχουν μία πρώτη επαφή με τον Δήμαρχο και να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τις επιχειρησιακές ανάγκες τους.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, αφού άκουσε τα μέλη της ΕΟΔ, διαβεβαίωσε ότι θα έχουν τη στήριξη του στο πολύτιμο έργο τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Οι εθελοντές συνεχάρησαν το Δήμαρχο για την εκλογή του, του ευχήθηκαν καλή δύναμη και του προσέφεραν ένα αναμνηστικό δώρο.

Να τονίσουμε, ότι το Παράρτημα Λέσβου της ΕΟΔ αποτελείται αμιγώς από εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με επαγγελματική συνείδηση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Τα σκάφη του ελλιμενίζονται στη μαρίνα Μυτιλήνης και μπορούν να καλύψουν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου σε ακτίνα 20 ναυτικών μιλίων. Πιο συγκεκριμένα, από το λιμάνι Μυτιλήνης μέχρι τα βόρεια του νησιού στο ακρωτήριο Κόρακας, ενώ στα νότια μέχρι το λιμάνι Πλωμαρίου καθώς και τον κόλπο Γέρας.