1

«Φωνάζει ο φταίχτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Ως  πολιτικός προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης  διαβεβαιώνω  τους δημότες της Λέσβου ότι,  εντός του επόμενου εικοσαημέρου θα ολοκληρωθούν όλες οι διοικητικές διαδικασίες (τεύχη δημοπράτησης, δημοπρατήσεις)  για  την υλοποίηση των συγ-χρηματοδοτούμενων  έργων. ΔΕΝ θα  χαθεί κανένα από τα έργα για τα οποία εργάζεται και προγραμματίζει ο Δήμος Μυτιλήνης και αποτελούν εξαγγελία και προεκλογική δέσμευση.

Η παρούσα δήλωση γίνεται μετά τις δηλώσεις του τέως Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Κατσαρού σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό,  όπου με τον πιο εμφατικό και υποκριτικό τρόπο κρούει τον κίνδυνο απένταξης πολλών έργων «εξαιτίας  της αδράνειας της  παρούσας δημοτικής αρχής του  Δήμου Μυτιλήνης», που είναι σήμερα υπεύθυνη ως καθολικός διάδοχος για τη διοικητική  διευθέτηση  και υλοποίηση των συγ-χρηματοδοτούμενων έργων  σε όλο το νησί.

Ο κ. Κατσαρός   ως διαπρύσιος τιμητής  των πάντων ασκεί δριμεία κριτική για θεσμικά αυτοδιοικητικά πρόσωπα που υπερψηφίστηκαν  και τιμήθηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές,  δεν κάνει, όμως,  καμιά αυτοκριτική  για τις πολλές εκκρεμότητες που άφησε στα περισσότερα  έργα και  για τα αναπάντητα ερωτήματά   μας στην υλοποίηση της  αγροτικής οδοποιίας  επί των ημερών του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα  της προχειρότητάς του στην αντιμετώπιση των τεχνικών προβλημάτων είναι η διετής εγκατάλειψη και,  εξαιτίας της διάβρωσης, η αποσάθρωση   του Παλαιού Δημαρχείου, του πιο εμβληματικού κτηρίου του Δήμου. Η  Τεχνική Υπηρεσία , αυτές τις ημέρες, με ίδιες δυνάμεις,  (τμήμα αυτεπιστασίας)  το  ανακαινίζει και  θα το καταστήσει  σε ένα  περίπου μήνα ασφαλές, όπου θα εγκατασταθεί ο δήμαρχος, κ. Κύτελης, και οι συνεργάτες του.

Παράλληλα, η Τεχνική Υπηρεσία  με τη διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων  στα συγ-χρηματοδοτούμενα έργα επεξεργάζεται με μεθοδικότητα, παρόλη την υποστελέχωσή της, έργα   υποδομών και ανάπλασης της   πόλης μας αλλά και των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου. Γενικά,  η δημοτική αρχή Κύτελη  θα  εργαστεί με σύνεση και όραμα για την αισθητική αναβάθμιση  και την ανάπτυξη  όλου του Δήμου. Αυτό άλλωστε  θα καταδειχτεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του νέου έτους, του 2020. Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Κατσαρός ότι τελικοί κριτές  μας είναι οι δημότες, οι οποίοι  θα  μας αξιολογήσουν, κατά  τα επόμενα χρόνια,   όπως έκριναν  όλους μας   πρόσφατα.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Στρατής Τζιμής