1

Ολοκληρώθηκε η 9η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που έγινε στην πόλη του Έρντινκ στη Γερμανία με τίτλο «ΝΕΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για πιο δυναμική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η 9η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που έγινε στην πόλη του Έρντινκ στη Γερμανία με τίτλο «ΝΕΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για πιο δυναμική Τοπική Αυτοδιοίκηση – νέοι δρόμοι για πιο ισχυρή Ευρώπη». Στην συνδιάσκεψη εκπροσώπησε τον Δήμο Μυτιλήνης ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, Στρατή Κύτελη, κ. Τάσος Μπαλής.

Στην συνδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικές κεντρικές οργανώσεις, πολιτικά ιδρύματα και εκπρόσωποι φορέων και από τις δύο χώρες. Οι κύριοι στόχοι που τέθηκαν ήταν η εύρεση Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για την διμερή συνεργασία, η δρομολόγηση νέων συνεργασιών μεταξύ Ελληνικών και Γερμανικών φορέων, αλλά και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης ως πυλώνας ανάπτυξης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Αναπτύχθηκαν ενδιαφέροντα εργαστήρια σχετικά με την σύγχρονη Δημοκρατία, τις κοινωνικές ανισότητες, το περιβάλλον και την διαχείριση απορριμμάτων, την επεξεργασία λυμάτων, την εκμετάλλευση γεωθερμίας και ιαματικών πηγών, καθώς και την προώθηση γεωργικών προϊόντων.

Ο κ. Μπαλής, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο κ. Κύτελη, αλλά και θεσμούς όπως το Επιμελητήριο Λέσβου και τον κ. Μυρσινιά,  το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον κ. Λέκκα, μέσω των επαφών που είχε, δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για μελλοντική συνεργασία με Γερμανικούς και Ελληνικούς φορείς τοπικής Αυτοδιοίκησης με σκοπό την ανάπτυξη του Δήμου μας.