1

Συνάντηση του Αντιδημάρχου Ευστράτιου Τζιμή με αντιπροσωπεία μαθητών

Πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο Μυτιλήνης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μαθητές του 3ου Γυμνασίου, του 3ου Λυκείου και του 4ου Λυκείου Μυτιλήνης, αλλά και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, για να εκφράσουν τα προβλήματα τους σχετικά με τη στέγαση τους.

Αντιπροσωπεία των μαθητών συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του 3ου Λυκείου κα Λεοπούλου και συναδέλφους της καθηγητές, ζήτησαν ακρόαση και έγιναν άμεσα δεκτοί από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Δόμησης, Ευστράτιο Τζιμή, λόγω απουσίας του Δημάρχου.

Οι μαθητές, κατά τη συνάντησή τους με τον πρώην εκπαιδευτικό και νυν Αντιδήμαρχο, επέδειξαν μεγάλη ωριμότητα και κατέθεσαν τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όσο και τις προτάσεις τους για επίλυση του ζητήματος. Ο Αντιδήμαρχος, αφού άκουσε με τη δέουσα προσοχή την αντιπροσωπεία, συνεχάρη όλη την σχολική κοινότητα για την υπομονή που έχει επιδείξει τα τελευταία αυτά χρόνια και διαβεβαίωσε τα παιδιά, την κα. Λεοπούλου και τους συνάδελφους της ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια (Διαχειριστική Αρχή) και την ανάδοχο εταιρεία θα επιδιώξει να ολοκληρωθεί το έργο του κτηρίου του 3ου Λυκείου τους προσεχείς μήνες.

Ταυτόχρονα, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού που πραγματοποιήθηκε, θα επιδιωχθεί μέχρι το τέλος του έτους η αγορά τριών προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας – καθώς μέχρι το ποσό των 70.000 € (60.000+ΦΠΑ) μπορεί να γίνει άμεσα πρόχειρος διαγωνισμός –  και στη συνέχεια, με την έναρξη του νέου έτους, να προμηθευτεί ο Δήμος ακόμη τρεις αίθουσες με τις ίδιες διαδικασίες.